Jump to content

Sturmtiger AMC 1:72

erolo2000
 Share

Recommended Posts

Witam niezrażony komentami przezentuje model (jeden z pięciu mych ostatnich do sklejenia ) renomowanej firmy AMC gdzie prakrycznie 80% nie pasowało do siebie przy sklejaniu..gąski gumowe nawet z pojedynczych elementów - jak dla mnie było ciężko . Wogóle miałem ochote ten model wypieprzyć do kosza z poczatku - ale uparty ze mnie gość choć słaby modelarz ...Osobiście dorobiłem 28 części w tym 12 fototrawionych . Malowanie czysto artystyczne (kamuflarz mam na mysli). Oczywiście pędzlami ,ale to już wiecie...Liczę na niezłe ciegi ...P.S. oczywiście używałem tylko oczu bez wspomagaczy powiększających .

"Robota z nim" pare fotek :

S06.jpg

S09.JPG

S10.JPG

Wykonanie "tego" z wykorzystanej do tego ramki po częściach PE sprawiło mi największa trudność

S11.JPG

S12.JPG

Troche narzędzi

S15.JPG

I sam model :

P1180790.JPG

P1180791.JPG

P1180797.JPG

P1180795.JPG

P1180789.JPG

P1180792.JPG

P1180794.JPG

P1180796.JPG

P1180752.JPG

A teraz do boju koledzy ... Pozdro forumowicze

Zimm był a dźwig służył do załadunku pocisków od góry - pociski ważyły dość dużo (chyba koło 350kg) nie dało się ich wprowadzić rękami .

Tak obrazowo http://klub.chip.pl/krzemek/sturmtiger/sturmtiger_04.jpg

Dodaje 2 fotki modelu przed malowaniem

SS03.JPG

SS02.JPG P.S. Korbkę (m.in) zrobiłem sam (PE + plastik uchwyt).

całkiem nieźle wykonany - kolor "gąsek" trochę mi nie siedzi - wydają się za bardzo brązowe? Może lekki "łosz" albo inne techniki uwypuklające bryłę jeszcze by coś pomogły, ale stosowane z duuzym umiarem , bo jak pamiętam po Twoim chyba Marderze to tam tego było nieco zbyt dużo...

tylko zmień to tło w gotowym modelu na biały lub błękitny papier - żadne koszta a efekt 100%lepszy...

MG

• 2 months later...

to twoje modele sporo tracą w odbiorze.

wierz mi ,że ten model jak i Pantera dużo lepej by wyglądały na równym jednolitym tle. Weź choć kartkę papieru do drukarki i zobaczysz róznicę.

a sam model bardzo ciekawy.