erolo2000 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Witam niezrażony komentami przezentuje model (jeden z pięciu mych ostatnich do sklejenia ) renomowanej firmy AMC gdzie prakrycznie 80% nie pasowało do siebie przy sklejaniu..gąski gumowe nawet z pojedynczych elementów - jak dla mnie było ciężko . Wogóle miałem ochote ten model wypieprzyć do kosza z poczatku - ale uparty ze mnie gość choć słaby modelarz ...Osobiście dorobiłem 28 części w tym 12 fototrawionych . Malowanie czysto artystyczne (kamuflarz mam na mysli). Oczywiście pędzlami ,ale to już wiecie...Liczę na niezłe ciegi ...P.S. oczywiście używałem tylko oczu bez wspomagaczy powiększających . "Robota z nim" pare fotek : Wykonanie "tego" z wykorzystanej do tego ramki po częściach PE sprawiło mi największa trudność Troche narzędzi I sam model : A teraz do boju koledzy ... Pozdro forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Podoba mi się . Do czego służy dźwig na "wieży"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Zimm był a dźwig służył do załadunku pocisków od góry - pociski ważyły dość dużo (chyba koło 350kg) nie dało się ich wprowadzić rękami . Tak obrazowo http://klub.chip.pl/krzemek/sturmtiger/sturmtiger_04.jpg Dodaje 2 fotki modelu przed malowaniem P.S. Korbkę (m.in) zrobiłem sam (PE + plastik uchwyt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 no i całkiem ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Wy to chyba koledzy ślepi jesteście skoro Wam się podoba to zabronione bo model nie wykonany wg. schematu obowiązującego w dzisiejszym świecie modelarskim tylko ''przez mnie samego" - Imek Wam to powie jak się go spytacie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 całkiem nieźle wykonany - kolor "gąsek" trochę mi nie siedzi - wydają się za bardzo brązowe? Może lekki "łosz" albo inne techniki uwypuklające bryłę jeszcze by coś pomogły, ale stosowane z duuzym umiarem , bo jak pamiętam po Twoim chyba Marderze to tam tego było nieco zbyt dużo... tylko zmień to tło w gotowym modelu na biały lub błękitny papier - żadne koszta a efekt 100%lepszy... MG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Tego tła to ja juz chyba nie zmienię sorrki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 to twoje modele sporo tracą w odbiorze. wierz mi ,że ten model jak i Pantera dużo lepej by wyglądały na równym jednolitym tle. Weź choć kartkę papieru do drukarki i zobaczysz róznicę. a sam model bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Proszę Cię, zjedz KOTLETA. Model bardzo ładny ale gdybyś podłożył chociaż tą kartkę papieru to byłoby dużo więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Mam dokładnie ten sam model.Ja wyciągam koła i gąski z tygrysa I(byłem młody i go zepsułęm a w "sturmie" są okropne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 No gąski to masakara była..Masz ten sam tzn jak ten co wykonałem - tzn. również dorabiałes własnoręcznie kolo 25 części , których nie było w pudle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 W sumie jeszcze go nie zaczołem ale cały spód biorę z tygrysa Tak mam ten sam modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Powodzenia życzę w "robocie" koledze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Powodzenia życzę w "robocie" koledze . Dziękuje bardzo i napewno go pokaże na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi