plastikk Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Kolejny wtryskowy Kfz.13 na rynku[po Ace/RPM/S Model] Porównywalny z tym z S Modelu[FtF nie drażni poszatkowanym nadwoziem]...zadowala ilością części i wykonaniem ramek. Inbox tutaj: http://miniwojna.blogspot.com/2014/02/prosto-z-pudeka-kfz-13-produkcji-first.html A poniżej 1,5 godzinki z przerwami różnymi dłubanki/szukaniem''na szrocie''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Fajny na odstresowanie . A może dołożyć trochę pracy i przynajmniej drzwi mu zrobić od podstaw Wyglądał by dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Lutego 2014 Autor Share Napisano 21 Lutego 2014 Otwarty będzie S Modelowy... Ponad to szukam numerków rejestracyjnych z modelu RPM do pojazdu Reichswehry. Gdyby komuś były zbędne ... albo sam model/złomek to na PW poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 No i .... , co dalej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 a przestój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Coś tam podoklejałem... S Model: FTF: Widać ze miniatura z FTF'a jest większa i to sporo. W międzyczasie ukończyłem takie stadko: i rozgrzebałem : W dalszym ciągu szukam rejestracji Reichswehry od RPM/u w 1/72...i trzech krzyży belkowych -białych.Te z FTFu jakoś mi się kiepsko po rolowały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Fajnie. Co do kalek z krzyżykami, to mam dwa zestawy na luzie, od SdKfz.265 i Kfz.13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Fajne modele, widać kilka skuch, ale ... pewnie je poprawisz. Czym będziesz matował modele?? PS. Adam, a kalki dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Kalki Reichswehry dzięki koledze ''gumowy01'' dotarły ,to i na Kaefzcie od Chińczyka pojawiły się kolorki. na doklejkę dłubie taki ''if what'' FTF/RPM/Matchbox...jakieś pomyły na kamo??Wrześniowe - taki beute z modyfikacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Plastikk, dawaj dalej z "Whatifem" , uwielbiam takie rzeczy W ogóle WhIf/SF to jak piwo- "nidgy go za weile" ;) Proponuję dla stwora malowanie a la macaroni- pierwsze lub drugie od góry.. Moim zdaniem powinien wyglądać absurdalnie na poziomie mistrzostwa , odrzuć poszukiwanie bezpieczeństwa wrześniowych malowań! ;) Choć ciekawie wyglądałby tyż w pustynnych barwach a la brytole na Bliskim Wschodzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Kurka wodna Tomek ten trójkolorowy "wannowóz" jakiś taki egzotyczny. Pojazdy Reichswehry chyba były szaro brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Na początku lat 30 miały tricolor ... szarobrązowe to raczej koniec lat 30. Może to prototyp ale widać trójkolorowe kamo...również we wnętrzu. Sugerowałem się też znanymi fotkami panzeratrap RW.Wszystkie mają trzy kolory na dyktach. A Adlery dostały po dekalsach: i o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Dwubarwne kamo Ok!, ale że aż trój, to mnie zaskoczyłeś. Słyszałem tylko o dwubarwnym, stosowanym do końca 1940 roku. PS. tu masz link do warsztatu Kfz.13 z rewelacyjnym wnętrzem. Mam nadzieję, że pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Hmmm...widziałeś fotki tych panzeratrap na których RW się szkoliła do Blitzkriegu??Maja trzykolorowe kamo. Kfz.13 wszedł do służby w 1932/33 roku...czyli jeszcze Reichswehra. A tutaj kilka fot w tricamo: http://www.kfzderwehrmacht.de/Hauptseite_deutsch/Kraftfahrzeuge/Deutschland/Adler/Kfz__13/kfz__13.html http://ost-front.ru/en/2010/07/11/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-adler-kfz-13-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D0%B9-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C-%D0%B2%D0%B5/ tu trzeba poklikać w fotki ale widać trzy kolory na Adlerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 A ja polecam jednak rejestrację na forum Kfz.13 z linka wrzuconego wcześniej jest tez właśnie o malowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 A ja polecam jednak rejestrację na forum Kfz.13 z linka wrzuconego kiedys ,gdzieś wcześniej www.kfz13.fora.pl jest tez właśnie o malowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Mało czasu na zabawę ale...coś tam się pobrudziło i rozgrzebało: Adler z FTF'a/Tour de France 1940... Adler z S Modelu/RW i liczba dodatkowa WZ.34 FTF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Tomku, wszystko fajnie i pięknie, ale widać wykres bicia twojego serca (na zdjęciach), zacznij używać plasteliny do kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi