Jump to content

Kfz.13 - FtF 1/72

plastikk
 Share

Recommended Posts

Kolejny wtryskowy Kfz.13 na rynku[po Ace/RPM/S Model]

Porównywalny z tym z S Modelu[FtF nie drażni poszatkowanym nadwoziem]...zadowala ilością części i wykonaniem ramek.

Inbox tutaj:

http://miniwojna.blogspot.com/2014/02/prosto-z-pudeka-kfz-13-produkcji-first.html

A poniżej 1,5 godzinki z przerwami różnymi dłubanki/szukaniem''na szrocie''.

4f7ae14666ce.jpg

1cd072d494d2.jpg

0f0c6da5a945.jpg

Fajny na odstresowanie . A może dołożyć trochę pracy i przynajmniej drzwi mu zrobić od podstaw Wyglądał by dużo lepiej

• 2 weeks later...

Coś tam podoklejałem...

S Model:

IMG_1845_zpsd3415950.jpg

IMG_1844_zps43ba8577.jpg

FTF:

IMG_1830_zps06bc95c3.jpg

IMG_1829_zps62540eac.jpg

Widać ze miniatura z FTF'a jest większa i to sporo.

IMG_1847_zpsf2db558e.jpg

W międzyczasie ukończyłem takie stadko:

IMG_1837_zps800c1c8a.jpg

i rozgrzebałem :

IMG_1840_zps62fb86e6.jpg

W dalszym ciągu szukam rejestracji Reichswehry od RPM/u w 1/72...i trzech krzyży belkowych -białych.Te z FTFu jakoś mi się kiepsko po rolowały ...

Fajne modele, widać kilka skuch, ale ... pewnie je poprawisz. Czym będziesz matował modele??

PS. Adam, a kalki dla mnie?

Kalki Reichswehry dzięki koledze ''gumowy01'' dotarły ,to i na Kaefzcie od Chińczyka pojawiły się kolorki.

IMG_1852_zps65294d2e.jpg

IMG_1850_zpsdf8217a4.jpg

na doklejkę dłubie taki ''if what''

IMG_1853_zps2a40707d.jpg

FTF/RPM/Matchbox...jakieś pomyły na kamo??Wrześniowe - taki beute z modyfikacją??

Plastikk, dawaj dalej z "Whatifem" , uwielbiam takie rzeczy W ogóle WhIf/SF to jak piwo- "nidgy go za weile" ;)

Proponuję dla stwora malowanie a la macaroni- pierwsze lub drugie od góry..

reregreergerggre.jpg

Moim zdaniem powinien wyglądać absurdalnie na poziomie mistrzostwa , odrzuć poszukiwanie bezpieczeństwa wrześniowych malowań! ;)

Choć ciekawie wyglądałby tyż w pustynnych barwach a la brytole na Bliskim Wschodzie ;)

Kurka wodna Tomek ten trójkolorowy "wannowóz" jakiś taki egzotyczny. Pojazdy Reichswehry chyba były szaro brązowe.

Na początku lat 30 miały tricolor ... szarobrązowe to raczej koniec lat 30.

8585ac4daaf0.jpg

Może to prototyp ale widać trójkolorowe kamo...również we wnętrzu.

Sugerowałem się też znanymi fotkami panzeratrap RW.Wszystkie mają trzy kolory na dyktach.

A Adlery dostały po dekalsach:

IMG_1793_zps8dae15cd.jpg

IMG_1794_zps8d007f41.jpg

i o.

Dwubarwne kamo Ok!, ale że aż trój, to mnie zaskoczyłeś. Słyszałem tylko o dwubarwnym, stosowanym do końca 1940 roku.

PS. tu masz link do warsztatu Kfz.13 z rewelacyjnym wnętrzem. Mam nadzieję, że pomoże.

Hmmm...widziałeś fotki tych panzeratrap na których RW się szkoliła do Blitzkriegu??Maja trzykolorowe kamo.

Kfz.13 wszedł do służby w 1932/33 roku...czyli jeszcze Reichswehra.

A tutaj kilka fot w tricamo:

http://www.kfzderwehrmacht.de/Hauptseite_deutsch/Kraftfahrzeuge/Deutschland/Adler/Kfz__13/kfz__13.html

http://ost-front.ru/en/2010/07/11/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-adler-kfz-13-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D0%B9-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C-%D0%B2%D0%B5/

tu trzeba poklikać w fotki ale widać trzy kolory na Adlerach.

• 2 weeks later...