petrow17 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Cześć, może mi ktoś coś powiedzieć na temat tego modelu? A może jakieś przeżycia z ICM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 To kiedyś był dobry model, dzisiaj lepiej wziąć Eduarda, jest znacznie lepszy, a Weekend Edition niewiele droższy. Ten ICM jest z figurkami, ale można je dostać też osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrow17 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Mianowicie w czym eduard jest lepszy(z eduarda jeszcze nic nie kupowałem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Mianowicie w czym eduard jest lepszy(z eduarda jeszcze nic nie kupowałem)? Jest parę warsztatów w internecie, zarówno z ICM i Eduardem. Czeski model jest o epokę nowszy, robiony lepszymi technologiami i z tego co można zobaczyć w necie jest to na pewno najlepszy model tego samolotu w tej skali. Nikt nie narzekał na "składalność" Edka, a w ICM był problem ze spasowaniem dużych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Porównanie ICM z Eduardem to jakbyś porównywał Malucha z S klasą. To całkiem inna półka cenowa i technologiczna. ICM to model z przełomu wieków ;) Eduard ma bodaj 2 lata. ICM ma dziwny plastik, brak ustalaczy, często zapadnięcia w tworzywie w dość upierdliwych miejscach i raczej nienadające się kalkomanie. Za to jest dość dobrze z detalowany bo posiada silnik i luki uzbrojenia w skrzydłach, oddzielone powierzchnie sterowe. Model do najłatwiejszych nie należy, ale da się z niego zrobić coś naprawdę fajnego, zwłaszcza że kosztuje niedużo. Eduard to inna bajka, ale i inna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrow17 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Eduard to inna bajka, ale i inna cena A właśnie.. gdzie kupujecie? na allegro znalazłem za 103zł(w okolicy ciężko o sklep modelarski, oprócz kilku półek w księgarni, głównie z pancerką).. Moglibyście "porównać" ICM do Italerii z którą mam większe doświadczenie(nie liczne modele miałem z revella) (?) Dawno temu kupiłem Model Mastera i pamiętam, że była to katastrofa. Pierwszy i ostatni ich model jaki kupiłem. Pogrzebałem jeszcze więcej i znalazłem takie coś(o dziwo wyszukiwarka forumowa nie wskazała tego wątku :/) viewtopic.php?f=66&t=32494 a poza tym: nie wymagało dużo szpachli inna ciekawa galeria Zobaczymy co mi odpisze kolega Robert Ostrowski na moją pw, ale chyba, pomimo powyższej opinii, zaryzykuję i kupie icma z figurkami w zestawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 W Bytomiu nie wiem jak ze sklepami, ale w Katowicach to kilka sklepów jest. Zresztą zaraz będą zawody w Bytomiu a tam to są już wszystkie sklepy świata:P Nie wiem co rozumiesz przez porównanie do Italeri, bo Italeri ma lepsze i gorsze modele. ICMa da się fajnie skleić i tyle. Mi wyszło takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Jeśli koledze zależy koniecznie na wersji "IXe" to Eduard jak na razie wypuścił tylko "ProfiPACK" z blaszkami, maskami i kalkomaniami do kilku maszyn. Pewnikiem za jakiś niedługi czas wyjdzie wersja "Weekend" bez blaszek, masek i z jednym tylko malowaniem ale za to około 40% tańsza. Myślę, że warto poczekać. Jeśli natomiast wersja "IXc" była by brana pod uwagę to może kolega obejrzeć sobie Eduardowskie ramki z częściami pod tym linkiem: http://www.mojehobby.pl/products/Spitfire-Mk.IXc-late-version-Weekend.html Dla porównania ramki modelu od ICM: http://www.mojehobby.pl/products/Spitfire-LF.IXE-with-Soviet-Pilots-and-ground-personnel.html oraz Italeri: http://www.mojehobby.pl/products/Supermarine-Spitfire-Mk.IX-American-Aces.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi