Hornblower Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Witam wszystkich, Pierwszy model po bardzo długiej przerwie od modelarstwa (z 10 lat?), (wcześniej samoloty, czołgi 1:72). Próba z większą skalą tym razem. Niestety brak zdjęć z wcześniejszych etapów. Kolejne zdjęcia będą już w lepszej jakości. Czołg ma już zimmerit i nałożony podkład, zimmerit niestety w wersji gotowej od eduarda. Przyznaję, że elementy fototrawione to wysoka poprzeczka Malowanie będzie aerografem (pierwszy raz będę nim malować model, wcześniej tylko pędzle były). Postaram się dzisiaj jeszcze wrzucić nowe zdjęcia jak je edytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Zorganizuj sobie biały arkusz papieru do zdjęć, bo klawiatura w tle to słaby pomysł, he, he. Jeżeli to twój pierwszy kontakt z aero to polecam poćwiczyć zanim zaczniesz malować model. Szkoda by było coś spaprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornblower Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Tło z kolejnymi zdjęciami będzie ulepszane Podstawowe ćwiczenia z aero już przerobione. Podkład udało się jakoś nałożyć. Kamuflaż oczywiście będę musiał poćwiczyć najpierw na jakimś materiale, zanim będę brał się za model. Aktualne prace: Nałożony podkład z surfacera 1200 Na zdjęciach bardzo ładnie wychodzą wszystkie niedoróbki z tego co widzę teraz:) Kilka elementów do drobniej poprawki będzie jeszcze chyba. Nie chce też przedobrzyć z poprawkami bo potem wyjdzie jeszcze gorzej... Gąsienice powinienem zrobić przez weekend teraz. Mam jeden problem z anteną, w zestawie jej nie było i nie wiem z czego ją zrobić. Czy kupić jakaś? Czy prostować jakiś drut ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Mozna wiedziec jaki bedzie nr. boczny pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornblower Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 W planach chciałem zrobić 007, tylko właśnie nie wiem jakie i ile powinno być tych anten. Jak szukałem w internecie to znajdowałem wersje z 3 antenami, jedna "rozczepioną" na gorze i wersje bez anten. Dodatkowo "007" miał zapasowe gąsienice z przodu ? Bo znalazłem zdjęcia modeli z i bez. 3 anteny: http://i306.photobucket.com/albums/nn268/HWRMKII/Famo%20with%20crane/modelpics076.jpg 1 antena: http://rtvmodelismo.com/Project/Tiger-I-Michael/Gallery-Wittmann/S7300650.JPG gąsienice na przodzie: http://sokier.petronet.pl/galerie/tiger/big/tiger1.jpg Więc nie wiem jak powinno być, żeby było najbliżej rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Pojazd z numerem 007 był wersją dowódczą Na tylnej płycie inaczej miał rozmieszczone narzędzia plus zasobnik na anteny ( chyba tak to się nazywa ) No i jarzmo działa miało zaślepiony otwór na km. To tyle co mogę podpowiedzieć Seb jest znawca od Tygrysów, więc może cos więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Zgadza sie nie 007 to kompletnie inna maszyna - wersja dowodcza. Pamietaj ze w 101 ss spzabt oznaczenie batalionu po lewej jak u ciebie mialy pojazdy o nie parzystym nr bocznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornblower Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 Dzięki za informację. W takim razie potrzebuje nowe kalki, bo pudełkowe się nie nadają w takim razie. 112″, 1.Kompanie sSSPzAbt.101, Normandy, June 1944 lub “131″, 1.Kompanie sSSPzAbt.101; Normandy, June 1944 będzie prawidłowym oznaczeniem, czy 112 też odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 W pierwszym arkuszu możesz zrobić Tygrysa z nr 205 w którym tez jeździl Wittmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 W pierwszym arkuszu możesz zrobić Tygrysa z nr 205 w którym tez jeździl Wittmann Jest na necie trochę fotek 205 więc możesz podpatrzyć.Ale dalej nie pasuje strona po której jest godło. Pogrzebałem trochę w materiałach, i okazuje się że umieszczenie godła zależne było od plutonu, (sory ze trochę zamieszałem), na pewno godło jak u ciebie miały nr. 131 oraz 321, z tym że 321 nie miał już nic po prawej jak u ciebie, wystarczy więc dorobić zimm w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi