zawigrze Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Witam, Na pierwszy ogień wrzucam zdjęcia czołgu, nad którym teraz pracuję. Jeszcze parę drobiazgów jest do zrobienia i trochę do poprawy ale koniec już jest blisko. Nie jestem jakimś specem od modeli. To dopiero trzeci przy jakim się bawię i pierwszy malowany aerografem. Pewnie jest masa niedociągnięć. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Skala 1:72? Zdaje się ze lufy masz nie przewiercone. W klapie włazu na wieży brak peryskopu. Jakiś brązowy filtr by się na ten kolor przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Tak skala to 1:72. O przewierceniu luf pomyślałem już jak wszystko skleiłem i pomalowałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 O przewierceniu luf pomyślałem już jak wszystko skleiłem i pomalowałem :( A to chyba nie taki problem teraz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Miałem obawy czy to się uda, czy nie przewiercę lufę jakoś po skosie... Mimo wszystko się zdecydowałem spróbować i delikatnie nawierciłem lufę najmniejszym wiertłem jakie miałem. Efekt jest bardzo przyjemny dla oka. Za jakiś czas wrzucę fotkę z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Postęp jest niewielki ale jednak co nieco do przodu. Na wieżyczce znalazł się karabin, lufa jest nawiercona. Na zdjęciach widać, że jeszcze dużo czasu potrzebuje na opanowanie aerografu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Model jako tako mi się podoba, pewnie przez trochę poszarpane linie kamo, ale i tak bardziej mi się podoba u ciebie niż u mnie. Na ostatnim zdjęciu, że z przodu na błotnikach są jakieś okrągłe wypustki? Wydaje mi się, że tak nie powinno być, bo raczej nigdy tego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi