Skocz do zawartości

Stug III ausf G "Georg Bose"; 1:35 Dragon

krj1921

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem moze wielkim znawca tematu, ale poniewaz akurat robie niemiecka pancerke aktualnie, grzebalem mocno w zrodlach i stad dwie uwagi sie nasuwaja:

1. Wewnetrzny kolor nie powinien byc bialy, Niemcy uzywali koloru nazywanego Elfenbein czyli kosc sloniowa.

2. Wewnetrzne powierzchnie wlazow nie byly malowane na kolor wnetrza tylko na kolor bazowy (czyli Panzer Grau albo Dunkel Gelb).

Przetrzyj krawędzie gąsienic metalizerem.

Spoczko, skończę zabawę pigmentami to ołóweczek pójdzie w ruch

Jak na malowanie pędzlem jest bardzo fajnie.

Mnie się podoba. Nic więcej, nic mniej w temacie.

Z ust osoby dużo bardziej doświadczonej to zaszczyt zwłaszcza że to dopiero mój drugi model w tej skali

Nie jestem moze wielkim znawca tematu, ale poniewaz akurat robie niemiecka pancerke aktualnie, grzebalem mocno w zrodlach i stad dwie uwagi sie nasuwaja:

1. Wewnetrzny kolor nie powinien byc bialy, Niemcy uzywali koloru nazywanego Elfenbein czyli kosc sloniowa.

2. Wewnetrzne powierzchnie wlazow nie byly malowane na kolor wnetrza tylko na kolor bazowy (czyli Panzer Grau albo Dunkel Gelb).

ad1- Jutro jadę do modelarskiego kupić sobie prezent pod choinkę to nabędę i ten gadżet

ad2- Kurde nie wiedziałem w następnym modelu już tej gafy nie strzele (choć inne zapewne będą )

Dzięki Chłopaki za rady i zainteresowanie i jeszcze raz Wesołych Modelowych

Zdaje się, że prawą gęś masz zamontowaną odwrotnie. Prawa jest ok chodi o kierunek ułożenia ogniw.

Zauważyłem to dopiero wczoraj jak zabrałem się za pigmentowanie, efekt nerwów przy składaniu moich pierwszych track-ów z Dragona. Nic już teraz na to nie poradzę z umiejętnościami jakie mam, trudno trzeba trzymać się mocno naciąganej wersji że załoga źle założyła i dlatego teraz stoi na poboczu spróbuje to jeszcze delikatnie zamaskować pigmentami ale i tak będzie widać. Postaram się dzisiaj skończyć i zakładam galerię. Walkę z tym modelem uważam już prawie za zakończoną, oby następne były już tylko lepsze. Pozdrawiam