Daz Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Ciąg dalszy budowy. Rescue Hawk już prawie gotowy, za chwilę biorę się za składanie wirnika, ale w miedzy czasie zabrałem się za totalną "renowację" SeaHawka, którego "zbudowałem" jako pierwszy model po 15 letniej przerwie. Rozebrałem go na części pierwsze i przy pomocy zmywacza do farb Womad i zmywacza do paznokci (super się sprawdził) usunąłem cały lakier, i zacząłem składać go w całość, także w wersji SeaHawk, jak był pierwotnie. Jako że stanie się jednym z elementów większej konstrukcji, o której wspominałem, również będzie w wersji poskładanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Wersja SeaHawk odbudowana, jeszcze bez wirnika, ale całość odnowiona. 95% części udało się odzyskać, resztę trzeba było dorobić, lub zostały mi z innych wersji, ale najważniejsza była przednia szyba, którą musiałem zrobić od podstaw, bo oryginalna była zaciapana klejem i farbą, i nie nadawała się do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Jeszcze szybkie zestawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 a to szybę z czego zrobiłeś, czy też miałeś jakąś zapasową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 szybę zrobiłem z 0,5 mm przeźroczystej plexi, a inaczej mówiąc z opakowania po jakiejś tam rzeczy Idealnie spasowała się grubością z oryginalną szybą, udało się ją ładnie dogiąć, a stara posłużyła jedynie za szablon. I na dodatek ta robiona lepiej się spasowała z modelem niż oryginał, który daje dużo do życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Wirnik w seahawku ogólnie poskładany, teraz czas na detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 a fotka jakaś bliższa się znajdzie wirnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 oczywiście, ale najpierw muszę dorobić zaczepy łopat i przewody hydrauliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 ok, to poczekamy cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 SeaHawk gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 bardzo ładnie wyszedł, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Biorąc pod uwagę ż nie jest to budowany model prosto z pudełka, tylko odbudowywany jako już gotowy, to też jestem zadowolony z rezultatu Teraz trzeba brać się za wirnik w Rescue Hawk-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 górne szyby malowałeś czy dorabiałeś z jakiegoś zielonkawego pleksi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Malowałem, od środka, żeby efekt był lepszy, farba przejrzysta żeby był efekt szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 fajnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Kolejny element układanki - AH-1W Super Cobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Zapraszam do galerii HH-60R http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=43579 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Projektu ciąg dalszy, pierwsze zdjęcia pokładu, robione na prawdę tak na szybko, pokład zrobiony na razie w 40%, jeszcze bez detali. Na zdjęciach jeszcze tego nie widać ale ma ponad 1 metr długości i ponad 30cm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 ładnie to wygląda, a z czego robisz ten pokład? i ile ma taki jeden mały kwadrat w cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Pokład został zrobiony ze spienionego PCV, grubości 5mm, bardzo ładnie się w nim wierci, rzeźbi, wycina, czy nawet robi lekkie wgłębienia. Pojedynczy kwadrat ma wymiar 12x12cm. Teraz muszę zrobić jeszcze coś ale Wash'a, więcej śladów użytkowania (plany, odciski opon itp) oraz najważniejsze, wstawić :gwiazdki" w otwory służące do kotwienia maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 to jeszcze trochę pracy przed tobą zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi