RH Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Czekał ,czekał ,aż się wreszcie doczekał Mowa tu o modelu myśliwca z mojej serii "sreberek" a mianowicie jest to jak w temacie myśliwiec z lat 20-tych czyli Gloster Gamecock w skali 1:32 .Model pierwotnie sprzedawał Montex ,teraz jest w propozycjach firmy Alley Cat. Jako że nie lubię klepać w klawiaturę,opis z tworzenia tego dziwadła ,poprę w większości na fotkach ,które myślę że bardziej przemówią do wyobraźni niż słowo pisane. Sam warsztat może być długi i z przerwami ,bo będzie to odskocznia od innych modeli ,ktore w tym samym czasie powstaną No ale czas na pierwsze fotki Edytowane 18 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Silnik jak żywy:) a mianowicie jet to jak w temacie myśliwiec z lat 30-tych czyli Gloster Gamecock w skali 1:32 W istocie z lat 20-tych. W latach 30-tych był używany w tylko jednym dywizjonie nr 23 i został wycofany we wrześniu 1931. Reszta jednostek wymieniła Gamecocka w latach 28-29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Silnik jak żywy:) a mianowicie jet to jak w temacie myśliwiec z lat 30-tych czyli Gloster Gamecock w skali 1:32 W istocie z lat 20-tych. W latach 30-tych był używany w tylko jednym dywizjonie nr 23 i został wycofany we wrześniu 1931. Reszta jednostek wymieniła Gamecocka w latach 28-29. Zgadza sie .takie małe przejęzyczenie (poprawione zresztą ) ostatni siedziałem w latach 30-tych że i ten tak potraktowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Czas na kadłub . Wnętrze gotowe teraz zostaje do sklejenia "klatka " i wszystkie badziewia we wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Piękny samolot, a i model wygląda nieźle. Tylko czemu ten niemiaszka wygwizduje silnik ? Według mnie bardzo elegancko wyszedł.. Jak wygląda to drugie malowanie? No i na które się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Piękny samolot, a i model wygląda nieźle. Tylko czemu ten niemiaszka wygwizduje silnik ? Według mnie bardzo elegancko wyszedł.. Jak wygląda to drugie malowanie? No i na które się zdecydowałeś? Na razie to tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 za silnik wielki szacun czekam na kolejne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Po malej przerwie cos wreszcie drgnęło z tym modelem .Ale niestety koniec zapowiada sie w przyszłym roku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 kolejna porcja fotek ,z budowy kadluba Gamecocka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi