Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie!

Jest to mój pierwszy post na forum - śledzę je jednak od dłuższego czasu. Mam 17 lat i jak się okazało sporą przyjemnosć przynoszą mi moje tragiczne (pod względem estetycznym) próby tworzenia czegoś (co z załozenia ma przypominać TSK) z plastiku

Jest to mój pierwszy (ukończony) model - jest tak okropny, że nie dzieliłbym się jego zdjęciami, jednak groźba znalezienia się w ogniu krytyki dopingowała mnie do wprowadzania poprawek a ten doping był mi bardzo potrzebny):D - wielu błędów nie dało się zauważyć w rzeczywistości a "waliły po gałach" na zdjęciach...

Z założenia model był polem do trenignu jak najdokładniejszego sklejania oraz pozbawionego większych wpadek pomalowania modelu - bałem się trochę powtórki scenariusza z budowy C7P 1/35 od Mirage. Tamtego nikt nie zobaczy

Model przedstawia TKS zdobyczny - źli Rosjanie zabrali tankietke

Pierwsze zdjęcie to pojazd sklejony, dwa następne - pomalowany.

1wjc.jpg

zywq.jpg

eg68.jpg

Także przepraszam wasz za uszkodzenia wzroku spowodowane oglądaniem tego potworka. Następnym razem będzie lepiej!

Prawda?

EDIT: Dopiero teraz dostrzegam szczelinę z tyłu pojazdu, w miejscu łącznia "góry" z "dołem". Ałć!

Edytowane przez Gość
Napisano

Chyba należałoby zacząć od poprawnego napisania nazwy - TKS, a nie TSK...

Napisano

Heh, poprawione. I jeszcze popełniłem ten sam błąd 2 razy pod rząd... Dzięki za uwagę, zdjęcia ewentualnie wrzucę jutro choć już zaczynam żałować, że się tym modelem podzieliłem bo trochę wstyd No cóż. Takie pytanko do starszych stażem - z czasem jest lepiej?

Napisano

Owszem, Vallejo Black Green, Black, obicia Vallejo Steel (i tak, załapałem ironię - odpowiadam na pytanie tak dla porządku). Frabka dość ciemna + dość ciemne zdjęcie no i cóż...

Napisano

Wiesz, moim zdaniem głównym błędem jaki popełniasz jest pisanie typu "wstyd", "potworek", "okropny"...

Nie od razu Kraków zbudowano!

Skoro sprawia Ci to radość i chcesz iść do przodu - wszystko przed Tobą.

Pytaj, podglądaj warsztaty i więcej wiary w siebie!

Napisano

Powiedziałem, że wrzucę lepsze zdjęcia to wrzucę. Żeby nie być gołosłownym. Dorobiłem podstawkę, bardziej w celu przełamania "lęku" przed eksperymentowaniem samemu niż z chęci wzbogacenia tego modelu. Aha, lufa się oczywiście "w boju" ułamała. Soooory....

Klikniecie prowadzi do wersji w normalnym rozmiarze (która nie jest nieostra tak jak te "miniaturki" które widać poniżej.

rm3q.jpg

ab85.jpg

k8v5.jpg

Napisano

Z rzeczy o które sam widzę to:

- pozostawione ślady łączenia form na gąskach

- miejscami nienaturalne obicia

- łopata jest be - krzywa i niedomalowana (czego w rzeczywistości nie widać, wyławiają to dopiera zdjęcia)

- tak sobie udany wash

- nienawiercony wydech

- w ogóle to wedle instrukcji łopata powinna być w drugą stronę

• 2 weeks later...
Napisano

Co się stało z hamulcem wylotowym?

Aha, lufa się oczywiście "w boju" ułamała.

Pomysł na takie malowanie wziął się z gazetki - przeczytałem, źe zdobyte przez Rosjan tankietki były przemalowywane na ichni zielony. Akurat posiadałem Dark Green Vallejo (który z resztą pasuje tak sobie).

Ale proszę, nie wracajmy już do tego modelu - jest jaki jest To było dawno i nieprawda