konrad444 Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam. Zaczynam swój kolejny warsztat na tym forum tym razem od samego początku. Oto bohater tego wątku: Zawartość pudełka: Mała blaszka od trumpetera: Oraz waloryzacja tego modelu od Voyagera: I jej zawartość: Model chciałbym pokazać w barwach polskich (kilka pojazdów dostaliśmy od ZSRR razem z rakietowym zestawem przeciwlotniczym OSA) niestety nie mogę znaleźć żadnych zdjęć owych egzemplarzy jeżeli ktoś posiadałby jakieś zdjęcia lub wiedział jak były oznakowane i malowany byłbym wdzięczny za wszelkie informacje. Chce także aby maszt radiowy był w pozycji rozłożonej jednak już po zakupie blaszek zobaczyłem że nie ma w nich profili do tego czy ktoś wie jakiej średnicy rurki powinienem zastosować. Jutro powinienem zacząć nad nim pracować. Na koniec dodam, że jest to mój pierwszy model z aż tak dużym dodatkiem w postaci blach wcześniej korzystałem z zestawowych lub małych zestawów z elementami kokpitów w samolotach. Liczę na waszą pomoc i wszelkie spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) http://www.fotosik.pl/u/szarki/zdjecie/21/album/417571 ? ze strony http://www.asg.koszalin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=325&Itemid=1 Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Dzięki a można gdzieś dostać takie kalki wiem że toro model robi takie szachownice chodzi mi głównie o te napisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Siadam na widowni i pacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam. Dziś wziełem się do roboty pierwszy co zrobiłem to kratka u dołu: Element był pracochłony bo wcześniej było trzeba wyciąć plastikową atrape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Parę detali dalej a dokładniej wklejone podpórki i wymienione włazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Czy ten jeden tak ma być czy wyszedł krzywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Ma być krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Mały postęp podwozie prawie skończone ja na dziś też kończę a tu to co wystrugałem: Wahacze: I druga strona: Całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Mam jeszcze pytanie czy te kalki będą pasować: http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d06e.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Chyba tak ale nie na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam dziś wkleiłem tył i dokleiłem do tego haki i ich zapinki wątpię czy uda mi się coś jeszcze dziś zrobić, więc wnętrze zacznę pewnie robić w tygodniu. A tutaj zdjęcie haka z jego zapinką która mimo niewielkich wymiarów, a raczej przez nie wymagała mase roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Posiada ktoś zdjęcia wnętrza tego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Myliłem się co do tego, że dziś już nic nie zrobię. Otóż zaczełem robić wnętrze. Udało mi się zrobić dwa następujące etapy: Tak to wygląda na modelu: Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Cześć No nieźle Tobie idzie. Ekspresowe tempo masz :-) Trzymam kciuki i życzę powodzenia! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 CześćNo nieźle Tobie idzie. Ekspresowe tempo masz :-) Trzymam kciuki i życzę powodzenia! pozdrawiam Christian Tempo ekspresowe bo był weekend, a jeszcze nie byłem zawalony szkołą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Acha - jest lekka wtopa w pozycjonowaniu tylnych zapinek do haków - zobacz tutaj i porównaj sobie z modelem (ale to na prawdę detal - może nie warto nawet tego ruszać) A tutaj masz walkaround kilkunastu BTR-ów - jak masz wątpliwości, to oglądaj zdjęcia :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Zawsze jest sens poprawić pozycjonowałem zgodnie z instrukcją voyagera i trochę mnie zmyliło jak znajde czas to poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam dziś zrealizowałem kolejny etap instrukcji obejmujący min. fotele i stelaż anteny.Zapraszam do oglądania i komentowania. Oto zdjęcie fragmentu instrukcji który dziś zrealizowałem: Elementy fotelii: Wszystkie elementy wycięte i oszlifowane: I wszystko przyklejone na modelu: Dziś już nie miałem siły poprawić zapinek może uda mi się to zrobić jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Na razie wszystko ok - spiesz się powoli :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Spieszyć się nie spiesze po prostu staram się codziennie przysiąść na godzinke dwie i coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam Dziś udało mi się prawie skończyć skleić wnętrze (do zrobienia pozostała deska rozdzielcza ale i tak będę ją malował oddzielnie). Zapraszam do oglądania i komentowania. Oto i zdjęcia: Ps.Tylna ławka jest jeszcze nie przyklejona zrobie to dopiero po pomalowaniu całości. Jutro postaram się zrobić jakieś okablowanie. Na koniec dodam że zamówiłem już kalki i już są w sklepie więc muszę po nie już tylko pojechać może uda mi się w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi