n_lukasz Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 W związku z tym, że esedk utknął z powodu martwego aerografu i oczekiwania na nowy. Rozpocząłem nowy projekt. Historii ów działa plot nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Sam model to staruteńki dragon wymagający "odrobinę" szpachi. In-boxu nikomu przedstawiać nie trzeba. Z dodatków dojdzie do niego blacha edka oraz lufy z rb oraz prawdopodobnie ogniwkowe gąski FriulModel. Myślałem nad żywicznym wnętrzem ale jest ono już nie osiągalne a jeśli już się pojawi to cena jego jest zaporowa. Rzeczona blaszka: oraz lufy: Za wzór posłuży mi to zdjęcie: Wahałem się nad tym malowaniem A teraz kilka zdjęć z postępów: Sklejona i oblaszkowana antena radaru.Prawdopodobnie dojdzie jeszcze jeden przewód. Oraz rozpoczęte prace nad kadłubem. Przyklejone blaszki oraz rozpoczęte szpachlowanie. Połówki kadłuba złożone na sucho. Daszek nad lampami będzie wymagał poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Żeby nie było, że się nic nie dzieję w tym temacie. Szlifowanie, szpachlowanie i tak w kółko na razie. Krótki postęp z prac. Przepraszam za jakość zdjęć robione szybko tel. Kadłub złożony na sucho do zdjęć. Ma ktoś może zdjęcia, rysunki przedziału kierowcy? Chciałbym choć trochę zapełnić tą pustkę. Zdjęcia fotela mam. Brakuje mi zdjęć oprzyrządowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Postępy raczej nie wielkie. W związku z brakiem odzewu na temat rys. Skupiłem się na dorabianiu elementów przedziału kierowcy. Dużo czasu zajmuję mi rysowanie skalowanie poszczególnych elementów. Wnętrze nie będzie w 100% odwzorowywało oryginału ma zapełnić jedynie pustkę. Wstępne szkice. Podfrezowana podłoga kierowcy na nią przyjdzie nowa z fotelem kierowcy. Wstępne przymiarki ścianek z orientacyjnym rozmieszczeniem elementów. Dojdzie fragment zabudowy łożyska wieży. Przy następnej aktualizacji będzie więcej już widać. Byłbym wdzięczny za zdjęcia przedziału kierowcy jeśli ktoś ma. To co posiadam to jeszcze mało. Edytowane 8 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Model ciekawy merytorycznie nie pomoge ale bede kibicowal. Planojesz jakis zalogantow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Dobra robota jak na razie. Sam mam ten model w serii Orangebox. Podglądam jak poradzisz sobie ze swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 Co do załogi to nie wiem. Muszę jeszcze zamówić nowe koła z panzerartu bo te zestawowe są ciut płaskie. Może ktoś wypuści konwersję na białą.Model ogólnie średnio spasowany ale cóż to stary dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Dotarły koła z Panzer Artu. Różnica kolosalna z tym co proponuje Dragon. W kartonowym pudełku otrzymujemy 12 kół jezdnych. Porównanie: Panzer Art Dragon Trumpeter z modelu SPU 2P25M1 czyli SA-6 Prace idą powoli. Model dostaje kolejne blaszki. Niedługo przedstawie efekty. Wnętrze stoi z braku materiału, który jest zamówiony.Ale dzięki Martoli mam zabitego gwoździa i nie wiem, czy nie zrobić pojazdu podczas strzelania i nie wykorzystać łusek i pocisków do ZU-23. Zdj ze sklepu Martoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Obserwuje bo sam kupiłem szyłke i niedlugo może zaczne jednak bez takich ilości scratchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 To zaopatrz się w wiaderko szpachli. Model powstaje pomału z braku czasu. Jeszcze muszę dokupić gąski friule i to chyba będzie koniec dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 To wiem od siebie też dokładam blaszki edka i lufy od rb to już mam a w planach zakup gąsek (friuli) i chyba owych kół od panzer artu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi