holikpzl Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Witam Jest to mój drugi model od kiedy postanowiłem się zająć modelarstwem, w modelu są tylko i wyłącznie dodatki własne wystrugane z polistyrenu (było to moje pierwsze starcie z tym materiałem),spróbowałem też moich sił w brudzeniu. W galerii gościnnie wystąpi też Letov S.328 którego wykonałem dwa lata temu kiedy to jeszcze nie myślałem o modelarstwie jako trwałym hobby i nie brałem tego na poważnie. Link do warsztatu viewtopic.php?f=86&t=41095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Zawsze miałem jakiś sentyment do tego samolotu-może dlatego,że przypomina naszego "Żubra" ...podoba mi się,choć fotki pewnie do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 W takim razie dorzucam jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Jest aż tak źle że nic nie piszecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Nie, nie jest źle na początek przygody. Fajnie, że dorobiłeś antenę i naciągi przy statecznikach. Brudzenie trochę jeszcze nie udane, ale następnym razem pewnie będzie lepiej. Powodem braku komentarzy jest pewnie niszowość tematu. Wielu taki model kiedyś skleiło, ale niewielu (wliczając w to także mnie) wie jak powinien wyglądać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Projekt fajny, ale w zdjęciach za dużo niebieskiego, co zniekształca wszystkie inne kolory. Dlatego trudno ocenić i psuje to nieco odbiór. Ta zieleń to jest rzeczywiście taka butelkowa? Wydawało mi się że Czesi stosowali jakąś odmianę khaki. Lotnictwo Czechosłowacji to malowniczy temat, ale niezbyt u nas popularny. Sam klecę teraz Avię B.534 i raczej nie nastawiam się na zalew komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 Rzeczywiście dziwnie wychodzi ten zielony na zdjęciach w realu wygląda naturalniej, może to wina aparatu albo mojego złego posługiwania się nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Jakieś plany dalsze? Co trafi teraz na blat? ;> Aktualnie już kończe model szybowca SZD 10 czapla robiony od podstaw,a później mam zamiar zrobić model samolotu grupy akrobatycznej Red Arrows głównie dla tego że byłem niedawno na ich pokazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi