holikpzl Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Witam Jest to mój drugi model od kiedy postanowiłem się zająć modelarstwem, w modelu są tylko i wyłącznie dodatki własne wystrugane z polistyrenu (było to moje pierwsze starcie z tym materiałem),spróbowałem też moich sił w brudzeniu. W galerii gościnnie wystąpi też Letov S.328 którego wykonałem dwa lata temu kiedy to jeszcze nie myślałem o modelarstwie jako trwałym hobby i nie brałem tego na poważnie. Link do warsztatu viewtopic.php?f=86&t=41095 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Zawsze miałem jakiś sentyment do tego samolotu-może dlatego,że przypomina naszego "Żubra" ...podoba mi się,choć fotki pewnie do poprawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holikpzl Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 W takim razie dorzucam jeszcze kilka fotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holikpzl Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 Jest aż tak źle że nic nie piszecie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikeP Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Nie, nie jest źle na początek przygody. Fajnie, że dorobiłeś antenę i naciągi przy statecznikach. Brudzenie trochę jeszcze nie udane, ale następnym razem pewnie będzie lepiej. Powodem braku komentarzy jest pewnie niszowość tematu. Wielu taki model kiedyś skleiło, ale niewielu (wliczając w to także mnie) wie jak powinien wyglądać. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Projekt fajny, ale w zdjęciach za dużo niebieskiego, co zniekształca wszystkie inne kolory. Dlatego trudno ocenić i psuje to nieco odbiór. Ta zieleń to jest rzeczywiście taka butelkowa? Wydawało mi się że Czesi stosowali jakąś odmianę khaki. Lotnictwo Czechosłowacji to malowniczy temat, ale niezbyt u nas popularny. Sam klecę teraz Avię B.534 i raczej nie nastawiam się na zalew komentarzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holikpzl Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 Rzeczywiście dziwnie wychodzi ten zielony na zdjęciach w realu wygląda naturalniej, może to wina aparatu albo mojego złego posługiwania się nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holikpzl Posted May 29, 2014 Author Share Posted May 29, 2014 Jakieś plany dalsze? Co trafi teraz na blat? ;> Aktualnie już kończe model szybowca SZD 10 czapla robiony od podstaw,a później mam zamiar zrobić model samolotu grupy akrobatycznej Red Arrows głównie dla tego że byłem niedawno na ich pokazie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts