Sokół Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Panie Darku święte słowa.Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Wcześniej pisałem ze schemat jest zaczerpnięty "z instrukcji..." Szukając zdj nigdzie nie znalazłem pt-76 w kamo 4 barwnym jak sugerowała instrukcja wszystkie były khaki, zielone. Gdybyś przeczytał posty powyżej to Byś zauważył, że pisałem "nie wiem czy takie malowanie zostało użyte". Więc proszę nie irytuj się, chciałem odbiec tylko od schematu. Też służyłem w wojsku ale w plot i nasze pojazdy też nie były styrane, każdy dbał. Co do kamo mogę pokazać Ci ta instrukcje z lat 60 o malowaniu kamuflażowym w LWP. A propo trójkąta na spodzie kadłuba nie wszystkie jednostki go malowały,są zdjęcia na których go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Przecież ja się nie irytuję, mój wpis ma wyłącznie charakter informacyjny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Dziwi mnie tylko, że ta instrukcja nie znalazła zastosowania w LWP. Wozy miałby ciekawsze malowania niż te monotonne khaki i zielone. Następny PT-76 będzie miał standardowe monotonne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Że, wtrącę, ta instrukcja miała zastosowanie, na zasadzie testów w wybranych jednostkach 10 i 12 Dywizji pancernych, ale tylko w pododdziałach rozpoznawczych (głownie BTR-40, BTR-152 i samochodach ciężarowych). na przełomie lat 60-ch i 70-ch. Jednakże, żeby nie drażnić imperialistów i typowo "obronny" charakter LWP, od tego pomysłu odstąpiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Drugą sprawą było to że byliśmy "mięsem armatnim" poprzedzającym atak "Bratniej armii czerwonej" i czas przetrwania na polu walki wyliczono na 7minut dla 1 żołnierza i 15 minut dla pojazdu pancernego więc kamo nic by tu nie pomogło a różnorodność farb i ich nałożenie musiało by kosztować :-). Głownym zadaniem desantu Polskiego było zdobycie przyczółków dla wprowadzenia sił głównych -Armii Radzieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Końcowe zdjęcia modelu. Gąski wyszły masakra po potraktowaniu fixerem wszystko się zlało w jedną całość. Przed galerią spróbuje jeszcze coś z tym zrobić. W następnym będą już fruile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 ... W następnym będą już fruile. Ale pamiętaj , że Friule są takie jak były w pierwszych BTR-ach 50 , w naszych czołgach PT-76, jak również w TOPAS-ach gąsienice są inne :-) Na tej stronie 6 zdjęcie widać dokładnie inny "bierznik" gąsek :-) http://www.net-maquettes.com/pl/pictures/pt-76/ Niestety -takich nikt nie produkuje, ani Friule ani Masterclub ani Bronko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 A żywiczne z Armo? Ewentualnie je wrzucę tyko się boję ich jakośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi