The_GroverTV Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dziś postanowiłem zrobić swoje portfolio. Modele ustawiłem chronologicznie. 1. Spitfire MKVb/TROP HobbyBoss 1:72 - Pierwszy model sklejany razem z tatą. Bez malowania same kalki. Model dla mnie najważniejszy ponieważ z nim zacząłem modelarstwo. Nie pokazywany na forum ze względu na brak malowania. 2. Challenger II "Dozer Blade" Dragon 1:72 - Drugi model, pierwszy czołg. Podobnie jak spitfire nie pokazany na forum ze względu na brak malowania. Widać też sporo kleju 3. Mitsubishi Ki 46 "Dinah" Airfix 1:72 - No cóż... Zmasakrowany przez pierwsze malowanie, ale jednak sentyment do tego modelu jest. Nie pokazany ze względu na malowanie. 4. Douglas SDB-5 "Dauntles" Airfix 1:72 - Próba malowania owiewki przez co przez szyby nie widać nic i dlatego nie było go na forum. Poza tym spore szpary przy łączeniu skrzydeł z kadłubem. 5. PZL.37.A "Łoś" Plastyk 1:72 - Generalnie nie ma w nim nic niezwykłego. Firma taka sobie, kalki też słabe przez co jedna naderwana na skrzydle. Pierwszy Polak. 6. M1 Abrams Italeri 1:72 - Drugi czołg i próby brudzenia ... węglem. Myślę, że nawet jest ok, ogólnie jestem z niego zadowolony. Komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Fajnie, że pojawiają się nowi modelarze - rodzina nam rośnie. Małe rady: 1. - sklejaj wolniej - szlifuj dokładniej, nie śpiesz się, to nie jest hobby dla niecierpliwych. 2. - rzadsze farby - kilka warstw sprawdzi się lepiej niż jedna gruba jak kanapka z szynką. 3. - jeżeli jesteś w stanie zakup klej do elementów przezroczystych humbrola - Clearfix 4. - do nowych technik kup sobie jakiegoś hebla z plastyka za 12 zł i ćwicz na nim, większość z nas tak robi. I jedziesz dalej 12 lat ? Słuchaj starszych i na 14 urodziny wygrasz już jakiś konkurs POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Ładna kolekcja. Piękny łoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 Dziękuję za miłe opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vero Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Fajny Abrams ;) I to brudzenie też eleganckie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi