The_GroverTV Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Dziś postanowiłem zrobić swoje portfolio. Modele ustawiłem chronologicznie. 1. Spitfire MKVb/TROP HobbyBoss 1:72 - Pierwszy model sklejany razem z tatą. Bez malowania same kalki. Model dla mnie najważniejszy ponieważ z nim zacząłem modelarstwo. Nie pokazywany na forum ze względu na brak malowania. 2. Challenger II "Dozer Blade" Dragon 1:72 - Drugi model, pierwszy czołg. Podobnie jak spitfire nie pokazany na forum ze względu na brak malowania. Widać też sporo kleju 3. Mitsubishi Ki 46 "Dinah" Airfix 1:72 - No cóż... Zmasakrowany przez pierwsze malowanie, ale jednak sentyment do tego modelu jest. Nie pokazany ze względu na malowanie. 4. Douglas SDB-5 "Dauntles" Airfix 1:72 - Próba malowania owiewki przez co przez szyby nie widać nic i dlatego nie było go na forum. Poza tym spore szpary przy łączeniu skrzydeł z kadłubem. 5. PZL.37.A "Łoś" Plastyk 1:72 - Generalnie nie ma w nim nic niezwykłego. Firma taka sobie, kalki też słabe przez co jedna naderwana na skrzydle. Pierwszy Polak. 6. M1 Abrams Italeri 1:72 - Drugi czołg i próby brudzenia ... węglem. Myślę, że nawet jest ok, ogólnie jestem z niego zadowolony. Komentarze mile widziane Cytuj
zigihammer Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Fajnie, że pojawiają się nowi modelarze - rodzina nam rośnie. Małe rady: 1. - sklejaj wolniej - szlifuj dokładniej, nie śpiesz się, to nie jest hobby dla niecierpliwych. 2. - rzadsze farby - kilka warstw sprawdzi się lepiej niż jedna gruba jak kanapka z szynką. 3. - jeżeli jesteś w stanie zakup klej do elementów przezroczystych humbrola - Clearfix 4. - do nowych technik kup sobie jakiegoś hebla z plastyka za 12 zł i ćwicz na nim, większość z nas tak robi. I jedziesz dalej 12 lat ? Słuchaj starszych i na 14 urodziny wygrasz już jakiś konkurs POWODZENIA Cytuj
Vero Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Fajny Abrams ;) I to brudzenie też eleganckie. Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi