xmald Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Czołem, w tym dziale jeszcze nic nie pokazywałem i pewnie długo nie pokażę. Znalazłem na dysku zdjęcia modelu, który był moim powrotem do modelarstwa po latach. Poziom jest bardzo niski i trochę wstyd go pokazywać wśród tylu wspaniałych modeli - nie miałem pojęcia jak odwzorować drewno, dorabianie elementów to była jakaś droga przez mękę. Teraz robiony - pewnie bardziej przypominałby oryginał ale i tak jestem i byłem dumny z tego modelu. O ile mnie pamięć nie myli (wybaczcie terminologię - jestem totalnym laikiem) dorobiłem drablinki, galion?, szalupę, działa, przedłużałem maszty, żagle robiłem z białej koszuli moczonej w herbacie i lakierze. Zdjęcia są słabe, ale podobnie jak o sklejaniu również o fotografowaniu nie miałem wtedy pojęcia... Może kiedyś go odkurzę i wrzucę jeszcze jakieś foty. W szafie mam jeszcze HMS Victory z Airfixa - ale to może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Nie moje tematyka, ale według mnie bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Fajnie się prezentuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Dzięki Panowie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Zawsze można do czegoś się przyczepić ale jedno nie podlega wątpliwości że włożyłeś w niego sporo pracy i to trzeba docenić. Darwin byłby dumny z ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Przyznam, że coraz bardziej korci mnie żeby w ramach chwilowych wakacji od szmatopłatów rozgrzebać Victory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Kawał dobrej roboty Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Mam ten model w pudelku , i teraz wiem jak powinien wyglądać . Podziwiam ludzi sklejających żaglowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi