Skocz do zawartości

Stug III G DAK 1:72 Revell

JacekPz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam na imię Jacek, i mam 13 lat

Forum to, obserwowałem już od sporego czasu, lecz dopiero niedawno się zarejestrowałem

(także dzięki motywacji Jakuba 97 - dzięki!)

okazało się, że było warto.

Model który chcę pokazać, był moim drugim czołgiem (do tego z gąsienicami z poj. ogniwek )

jak można się domyślić, była to dla mnie czarna magia

Ostatnio model zdjąłem z półki,i zacząłem poprawiać-

na pierwszy ogień poszła krzywa gąska ( )

potem zacząłem dorabiać poszczególne ślady eksplatacji, bambetle z tyłu, i rozgrzebałem też podstawkę

model malowany pędzlem, potem jakieś tam, washo-podobne, i obicia gąbką\pędzelkiem

model nie jest najlepszy, zdaję sobie z tego sprawę, ale po to tu jestem, aby doszlifować technikę

może dojdą statyści DAK z revella, i jakieś murzyny

Pastwcie się

thumbnails.jpg 2_t.jpg 3_t.jpg 4_t.jpg 5_t.jpg 6_t.jpg 7_t.jpg 8_t.jpg 9_t.jpg 10_t.jpg 11_t.jpg 12_t.jpg 13_t.jpg 14_t.jpg 15_t.jpg 16_t.jpg 17_t.jpg 18_t.jpg 19_t.jpg 20_t.jpg 21_t.jpg

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

ps. zdjęcia robione komórką

Hmm, masz rację, jednak zrobiłem go już ponad rok temu.

Nie używałem jeszcze wtedy dokumentacji

Wzorowałem się na instrukcji, gdzie było malowanie pustynne (chyba)

i tak to nieprawdziwek, kalki pomieszałem, można go traktować jako historię alt.

następne modele będą bardziej historyczne

W instrukcji na pewno nie ma malowania "pustynnego" (jest jednobarwne z frontu włoskiego) - po prostu Revell w swych instrukcjach niemiecki kolor Dunkelgelb nazywa "sandy yellow - piaskowy" i to mogło Cię wprowadzić w błąd.

Sam model, jak na początek, całkiem fajny.

Podstawka ok, dodaj jakichś "statystów" (byle nie z DAK-u) i bierz się za następny ;)

Powodzenia !

Przydałoby się trochę kurzu na zawieszenie dołożyć. Na przyszłość nie maluj bandaży na czarno - nienaturalnie to wychodzi. Zorganizuj sobie jakąś farbę Tamiya lub Gunze Tire black lub dodaj trochę szarej do czarnej.

Dziękuję za wszystkie rady, i opinie- następny model postaram się wykonać na forum

PaRazo, ten worek dokleiłem rok temu, dopiero potem się zorientowałem,jak to wygląda, a odkleić byłoby raczej trudno

3 sztuki na pewno w wersji D o innych F/8 wiadomo że 6 sztuk miało trafić do 13. Batterie to Panzer-Artillery-Regiment 90 z 10. Panzer-Division pod dowództwem Hauptmann'a Ernsta Benza jednak podczas transportu ,konwój został zaatakowany i wszystkie zostały utracone.

A więc to ty Jacek, tak myślałem po nicku i lokalizacji.

co do stuga, przerobiłem go na włochy,i wywaliłem paskudny wór z przodu - jak się rozjaśni zrobię foty.

Nikomu się nie podoba?

Komentarze już były - wszak niewiele się on zmienił od tego prezentowanego na poprzednich zdjęciach

A z dodatkowych uwag - niezbyt fajnie wyglądają te "szmaty" i to coś zrolowane z lewej, dziwnie (odwrotnie) zamontowany pas gąsienic na przednim pancerzu (od spodu są zęby), na podstawce przydałyby się jakieś ślady gąsienic za pojazdem.

Ale jak już, pisałem, to jak na początek jest bardzo fajnie i bierz się za kolejne, będą coraz lepsze - Powodzenia