JacekPz Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Witam! Mam na imię Jacek, i mam 13 lat Forum to, obserwowałem już od sporego czasu, lecz dopiero niedawno się zarejestrowałem (także dzięki motywacji Jakuba 97 - dzięki!) okazało się, że było warto. Model który chcę pokazać, był moim drugim czołgiem (do tego z gąsienicami z poj. ogniwek ) jak można się domyślić, była to dla mnie czarna magia Ostatnio model zdjąłem z półki,i zacząłem poprawiać- na pierwszy ogień poszła krzywa gąska ( ) potem zacząłem dorabiać poszczególne ślady eksplatacji, bambetle z tyłu, i rozgrzebałem też podstawkę model malowany pędzlem, potem jakieś tam, washo-podobne, i obicia gąbką\pędzelkiem model nie jest najlepszy, zdaję sobie z tego sprawę, ale po to tu jestem, aby doszlifować technikę może dojdą statyści DAK z revella, i jakieś murzyny Pastwcie się Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro ps. zdjęcia robione komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Ale jest nawet oi. Sam robiemzdjęcia telefonem ( aparat5mpx) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Mój ma 8mpix Co sądzicie o modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Powiem tak ta wersja nie brała udziału w walkach w Afryce a tym bardziej nie służyła w DAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Hmm, masz rację, jednak zrobiłem go już ponad rok temu. Nie używałem jeszcze wtedy dokumentacji Wzorowałem się na instrukcji, gdzie było malowanie pustynne (chyba) i tak to nieprawdziwek, kalki pomieszałem, można go traktować jako historię alt. następne modele będą bardziej historyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 W instrukcji na pewno nie ma malowania "pustynnego" (jest jednobarwne z frontu włoskiego) - po prostu Revell w swych instrukcjach niemiecki kolor Dunkelgelb nazywa "sandy yellow - piaskowy" i to mogło Cię wprowadzić w błąd. Sam model, jak na początek, całkiem fajny. Podstawka ok, dodaj jakichś "statystów" (byle nie z DAK-u) i bierz się za następny ;) Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Przydałoby się trochę kurzu na zawieszenie dołożyć. Na przyszłość nie maluj bandaży na czarno - nienaturalnie to wychodzi. Zorganizuj sobie jakąś farbę Tamiya lub Gunze Tire black lub dodaj trochę szarej do czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Dziękuję za wszystkie rady, i opinie- następny model postaram się wykonać na forum PaRazo, ten worek dokleiłem rok temu, dopiero potem się zorientowałem,jak to wygląda, a odkleić byłoby raczej trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 W Afryce służyło jedynie 8 sztuk dział Stug w wersji F8. W HG, dobrze mówię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 W Afryce służyło jedynie 8 sztuk dział Stug w wersji F8. W HG, dobrze mówię? Były jeszcze parę w wersji D (z Sonderverband 288 - trzy sztuki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 3 sztuki na pewno w wersji D o innych F/8 wiadomo że 6 sztuk miało trafić do 13. Batterie to Panzer-Artillery-Regiment 90 z 10. Panzer-Division pod dowództwem Hauptmann'a Ernsta Benza jednak podczas transportu ,konwój został zaatakowany i wszystkie zostały utracone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 A więc to ty Jacek, tak myślałem po nicku i lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 A więc to ty Jacek, tak myślałem po nicku i lokalizacji. co do stuga, przerobiłem go na włochy,i wywaliłem paskudny wór z przodu - jak się rozjaśni zrobię foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Witam! Jak napisałem, wrzucam fotografie poprawionego stuga z włoch. Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro (ps. Willy jest dla towarzystwa, nie patrzeć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 A, i prosiłbym jeszcze Moderację o zmienienie tytułu (zamiast DAK - Włochy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Nikomu się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Nikomu się nie podoba? Komentarze już były - wszak niewiele się on zmienił od tego prezentowanego na poprzednich zdjęciach A z dodatkowych uwag - niezbyt fajnie wyglądają te "szmaty" i to coś zrolowane z lewej, dziwnie (odwrotnie) zamontowany pas gąsienic na przednim pancerzu (od spodu są zęby), na podstawce przydałyby się jakieś ślady gąsienic za pojazdem. Ale jak już, pisałem, to jak na początek jest bardzo fajnie i bierz się za kolejne, będą coraz lepsze - Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Pamiętaj jeszcze o jednym. Te wszystkie bambetele muszą być czymś umocowane bo przy pierwszym ruchu pojazdu pospadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi