Rhayader Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Chciałbym po wakacjach się za niego zabrać, ale ponieważ muszę się do niego przygotować, a pytania mam już teraz, stąd nowy temat Jak to w nowych wypustach Fujimi, na pokładzie jest sporo wyposażenia całkiem dobrej jakości, ale... No właśnie...można: 1. zostawić tak jak jest 2. Powycinać i powymieniać na np.żywiczne, ale wiąże się to z odtworzeniem deskowania 3. powycinać i kupić/nakleić drewniany pokład. Dwójka jest pracochłonna, a i efekt może być mizerny. Trójka też nie jest dobrym rozwiązaniem, bo już plastikowy pokład wkleił mi się tak, że miejscami wystaje ponad burty, a drewniany pokład jeszcze to uwypukli. Mógłbym zostawić jedynkę, ale jednak korci by tak tego nie zostawić. Co robić Koledzy, co robić!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Model robić, model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Obstawiam numer 3. Argumenty za to że drewniany pokład wygląda najbardziej realistycznie. Co do wystającego pokładu plastikowego to zauważ że rozpórki w kadłubie mogą przeszkadzać w głębszym wpuszeniu go w kadłub oraz nadlewki które są pod pokładem z dołu mogą zachodzić na te rozpórki. podobny przypadek mam w modelu Hiei Fujimi. Trzeba tylko spiłować nadlewki i pocienić rozpórki. Aha i jak kupować pokład drewniany to raczej Fujimi. Innych producentów może i tańsze ale ze spasowaniem może być kłopot. PS. Jak już masz pokład wklejony to niestety musisz go troszeczkę przeszlifować. Zresztą do przeszlifowanego lepiej łapie klej od drewnianych pokładów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 aż sprawdziłem w swoim Ise - u mnie pokład leży na poziomie burt... można go też obniżyć - jak pisał Seba. odnośnie pokładu - moje zdanie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Witam Popieram przedmówców.. 3 wariant Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Ja też najbardziej bym brał pod uwagę 3 wariant... Super warsztat się szykuje, będę podglądał z ciekawością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Przekonaliście mnie będzie drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi