Archelaos Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Witam! Przedstawiam mój nowy model, kolejny polonik z serii Wrzesień 1939. Modelik przyjemny w budowie, choć bardzo prosty. Dodałem szyby z folii z blistrów po figurkach i sznurowanie boków plandeki (cynowy drucik). Musiałem niestety usunąć zaczepy z modelu, bo są o jedną deskę za nisko, a sama plandeka też zasłania o jedną deskę za mało i w efekcie linki zaczepione do oryginalnych zaczepów nijak nie przypominały oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Fajny szkrabik...ale można by go jeszcze dopracować, ja bym wyfrezował reflektorki żeby były wklęsłe i ewentualnie zalał czymś bezbarwnym. Idealnie napięta plandeka psuje model, sreberko od czekolady byłoby chyba najlepszym materiałem na nową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 coraz piękniejsze te Fiaty of FtF się pokazują. mnie się podoba niesamowicie.Może tylko te zacieki zbyt wyraźne ale jestem na TAK. zdradzisz jak robiłeś linki od plandeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Jakowoz model jest przedni , to muszę zgodzić się z przedmowcami memi jak i ich uwagami odnośnie onych. A na poważnie jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Podoba mi się, choć brakuje mi zdecydownaie kurzenia na modelu - przez to wygląda troszkę dziwnie z tymi zaciekami i czyściutkim zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Trochę szkoda, że nie pokusiłeś się o nawiercenie lamp i zalanie ich klejem. Ale ogólnie model mi się podoba, coraz bardziej się przekonuje do tych modeli z gazetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Zgodzę się z uwagami przedmówców co nie zmienia faktu, że bardzo mi się Twój fiacik podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Dzięki! Faktycznie przydałoby mu się trochę przykurzyć ramę i koła. Się zrobi. Świateł nie miałem czym rozwiercić, ale następnym razem spróbuje coś wykombinować. zdradzisz jak robiłeś linki od plandeki? Są z cienkiego drucika cynowego. A samo klejenie było proste - wklejałem jeden koniec drucika od dołu, do uskoku między skrzynią a plandeką, a potem dopasowywałem go tak by zginał się w połowie długości i kończył na oczku w plandece. Przyklejałem i docinałem drucik tak żeby wyglądał jakby wchodził w oczko. Na początku było poleciało trochę niecenzuralnego języka ale potem wszystko poszło gładko Najważniejsze to trzeba pilnować, żeby drucik biegł prosto i w miejscu gdzie "wychodzi spod" plandeki był pod właściwym kątem (nie dokładnie pod oczkiem tylko minimalnie przesunięty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Jak robiłeś "rainsy"? Różne odcienie farby olejnej + white spirit? (widzę chyba niebieski, a jak go widze to znaczy że trzeba chyba jeszcze pościerać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Fajnie wathering Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi