Karol_Max Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Witam! Zakładam warsztat w którym zamierzam ukończyć te trzy piękne samochody: Oczywiście w kolorze Rosso Corsa: Na początek inbox Enzo: Jak dotychczas posklejałem silniki, od lewej Enzo F50 i F40 I pomalowane na aluminium: Są bardzo podobne konstrukcyjnie, tak więc cały warsztat będzie wyglądał właśnie tak, te same elementy trzech samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 O fajnie Sugerowałbym sprawdzenie w modelach Revella - szczególnie w Enzo - czy "szkło pasuje"... Rozsiadam się w pierwszym rzędzie Powodzenia P.S. I pomyśleć, że ja od trzech wieczorów męczę kierownicę do Californi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Nie wiem czy to telepatia ale dziś przeglądając modele na popularnym portalu aukcyjnym pomyślałem że jak skończe moje trio Roberta Kubicy (a może będzie kwartet jak dołożę Fiestę WRC) to chciałbym właśnie taką trójkę sobie posklejać, dokładnie te 3 modele. Będę przyglądał się z uwagą i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Też chciałem kupić kiedyś tę F40 Competezione. Czy można z niej stworzyć wersję cywilną? Czy tylko wyścigową? Poza tym jestem wielkim fanem Ferrari i nie mogę doczekać się Twojego warsztatu dalej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Choć za marką nie przepadam to warsztat zapowiada się bardzo ciekawie . Będą numery po kolei na tablicach rejestracyjnych (tj. np: wwa 01 wwa 02 wwa 03)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Karol, podziwiam Cię za to, że mając na rynku te modele od Tamiyi to jednak się zdecydowałeś na 2 modele od revella Ale, ale.. czemu? Te revelle to bez grubej waloryzacji często nawet do pierwowzorów nie są podobne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Choć za marką nie przepadam to warsztat zapowiada się bardzo ciekawie . Będą numery po kolei na tablicach rejestracyjnych (tj. np: wwa 01 wwa 02 wwa 03)? Revell ma jedną niezaprzeczalną zaletę... Jak się coś definitywnie spieprzy, lub definitywnie zgubi można bez większego bólu w portfelu zakupić kolejny model... A ponieważ każda wypraska Revella tego samego modelu jest inna można też liczyć na wszelkiego rodzaju inne emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Bardziej chodziło mi o markę Ferrari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Dzięki wszystkim za miłe słowo i zainteresowanie Nie wiem czy to telepatia ale dziś przeglądając modele na popularnym portalu aukcyjnym pomyślałem że jak skończe moje trio Roberta Kubicy (a może będzie kwartet jak dołożę Fiestę WRC) to chciałbym właśnie taką trójkę sobie posklejać, dokładnie te 3 modele. Będę przyglądał się z uwagą i trzymam kciuki. No to czekam, chętnie bym zobaczył. Ja tez myślałem właśnienad kwartetem czyli to co mam plus LaFerrari Też chciałem kupić kiedyś tę F40 Competezione. Czy można z niej stworzyć wersję cywilną? Czy tylko wyścigową? Lepiej kupić od razu cywilną, competizione ma inne felgi i opony, a do cywilnej są same felgi bez opon a te z competizione sa za duże. Choć za marką nie przepadam to warsztat zapowiada się bardzo ciekawie . Będą numery po kolei na tablicach rejestracyjnych (tj. np: wwa 01 wwa 02 wwa 03)? Co chcesz od ferrari, jest super A z rejestracjami nic jeszcze nie myślałem, zobaczymy w trakcie. Karol, podziwiam Cię za to, że mając na rynku te modele od Tamiyi to jednak się zdecydowałeś na 2 modele od revella Ale, ale.. czemu? Te revelle to bez grubej waloryzacji często nawet do pierwowzorów nie są podobne Tamiya jest o wiele lepsza to fakt, ale Enzo wygrałem w zeszłorocznej edycji konkursu i w tym postanowiłem z nagrodą wystartować na PWMie, a F50 kupiłem za grosze. Poza tym, Tamiya jest okrutnie droga, a mi na super replice aż tak nie zależy, wystarczy mi to co oferuje revell plus moje dodatki Dobra, teraz to co zrobiłem: Na początek pomalowałem pokrywy na czerwień: Potem matowy: I wash: F50 nie ma, bo jak się okazało pokrywy ma czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Z calej trojki, to tylko F40 zawsze mi sie podobalo, ale chetnie na warsztat popatrze, zwlaszcza, ze zapowiada sie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koju99 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja akurat teraz robię F40-stke od Tamki. Trzymam kciuki , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Ostatnio na forum dużo ferrari w dziwnych kolorach to ja postanowiłem pomalować swoje jak należy Przy okazji wyciąłem wlociki na klapie silnika. Tak dla porządku, F50 jest już w podkładzie a w Enzo walczę z dopasowaniem maski do karoserii ;) Jak wszystko będzie w kolorze, wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Ostatnio na forum dużo ferrari w dziwnych kolorach to ja postanowiłem pomalować swoje jak należy Czołem! Jaka to farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Lakier samochodowy z mieszalni marki Ivat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Lakier samochodowy z mieszalni marki Ivat O! to widzę że jest kolejna opcja do uwzględnienia... A ofertę mają przebogatą z tego co widzę: http://www.ivat.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Ok, tak więc wszystkie trzy już pomalowane: Teraz polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Witam po kilu miesięcznej przerwie Z racji tego, że polerka powoli idzie wziąłem się za wnętrze, są to moje pierwsze próby z karbonem, z których jestem bardzo zadowolony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi