RicoKaboom Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Poszukuję farb, które w miarę nie śmierdzą i daję się zmyć wodą do aerografu i do malowania pędzlem. Areograf myślałem vallejo air Pędzel Tamiya akryle --- czy to się da zmyć z pędzla wodą ??? Czy jest to dobry wybór czy polecacie coś innego? Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Aero - Vallejo model air Pedzel - Vallejo model color Aero + Pędzel - Vallejo model color (do tego vallejo thinner) Opinia użytkownika Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RicoKaboom Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź zamówiłem właśnie po jednej sztuce air i model color + thinner zobaczę jak się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Oczywiście z Vallejo możesz też dołożyć podkład, przerzuciłem sie na niego z surfacera - polecam. Do aerografu jest idealny no i masz jeden thinner, nie trzeba innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam. Czy farby akrylowe firmy Revell można używać z aerografem? Jeśli można to czy trzeba i ewentualnie czym najlepiej je wcześniej rozcieńczać? Zamówiłem farby - z przyzwyczajenia - a nie sprawdziłem czy można je stosować z aerografem. Mam zamiar się nauczyć go używać. Z góry dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam. Czy farby akrylowe firmy Revell można używać z aerografem? Jeśli można to czy trzeba i ewentualnie czym najlepiej je wcześniej rozcieńczać? Zamówiłem farby - z przyzwyczajenia - a nie sprawdziłem czy można je stosować z aerografem. Mam zamiar się nauczyć go używać. Z góry dziękuję za podpowiedź. Można, są całkiem niezłe. Ja rozcieńczam Gunze z błękitną etykietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Hobby Color Thinner Rozpuszczalnik farb Aqueous Hobby Color (seria H) Czy o tym pisałeś? Szczerze pierwszy raz słyszę nazwę gunze... Ale coś mi się wydaje, że będę musiał się z nią lepiej zapoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Szczerze pierwszy raz słyszę nazwę gunze... Gunze Sangyo to stara nazwa produktów MR.Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooDoo Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Witam. Czy farby akrylowe firmy Revell można używać z aerografem? Jeśli można to czy trzeba i ewentualnie czym najlepiej je wcześniej rozcieńczać? Zamówiłem farby - z przyzwyczajenia - a nie sprawdziłem czy można je stosować z aerografem. Mam zamiar się nauczyć go używać. Z góry dziękuję za podpowiedź. Można, są całkiem niezłe. Ja rozcieńczam Gunze z błękitną etykietą. Mam już rozcieńczalnik Revell'a Color Mix.... Myślicie, że będzie pasował i nie będzie się gryzł z farbami tej samej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi