Czesio Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Panowie jak w temacie który model najlepszy ? O ile na detalu mi bardzo nie zależy bo można zawsze coś samemu wydłubać tak fajnie by było by był dobrze spasowany. Wersja koniecznie E. Kandydatów mam trzech : http://www.mojehobby.pl/products/F-15E-STRIKE-EAGLE-107383.html http://www.mojehobby.pl/products/F-15E-Strike-Eagle-1229602.html http://www.mojehobby.pl/products/F-15-E-Strike-Eagle.html Hase odpada bo mnie nie stać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Jak spasowanie, to chyba w ciemno możesz brać Hobby Bossa. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby w tej kategorii mógł on przegrać z Academy, nie mówiąc już o Italeri. Do tego masz zapewne fajny detal, jak to w HB. Ale to tylko moje przypuszczenia, też ciekaw jestem opinii fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Robiłem F-15E z Academy, blaszki parta do kokpitu pasowały idealnie, fajnie zrobione dysze w Academy, ze spasowaniem raczej bez problemu. Trochę trzeba było podszpachlować wloty powietrza i konforemne zbiorniki. Kalki oczywiście do wyrzucenia, grube i podatne na płyny jak blaszki fototrawione Tak wyszedł: viewtopic.php?f=64&t=11744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Na Italkę szkoda kasy. Hobby boss ze starej serii szybkoskładalnych. Sporo uproszczeń, śmieszny podział technologiczny. Nie wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 To generalnie, jaki jest najlepszy model tego samolotu w tej skali? Mam na myśli te w miarę dostępne w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Najlepsza jest Hasegawa, dotyczy to wszystkich wersji. Trzeba tylko wybrać pudło z nowymi wypraskami. Stare mają wypukłe linie. Dodatkowo Revell pakował Hasegawę w wersji E. Można spotkać na aukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Lipca 2014 Autor Share Napisano 16 Lipca 2014 No tak problem w tym że Hase jest ciężko dostępna a cena 120zł za 72 nie na mój portfel. Najprawdopodobniej zdecyduję się na Academy + blachy do kabiny i może żywiczne fotele, ale wciąż czekam na inne opinie. Samolot popularny, a warsztatów w nas i na zagranicznych forach jak na lekarstwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Jak kupisz blaszkę Parta do kokpitu do academy to możesz odpuścić sobie żywiczne fotele. Na blaszce masz wszystkie szpeje do waloryzacji foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Lipca 2014 Autor Share Napisano 16 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi