kazik41 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Mam pytanie czy jak klej modelarski zrobił się ciągnisty to czy on jest dobry czy nie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureliusz76 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 źle się klei takim ciągnistym klejem lepiej kup sobie nowy, w naszej modelarani używamy kleju Revell z igłą. Jeśli dobrze dba się o niego to wystarczy na sklejenie wielu modeli. Jeśli igła się zapcha to trzeba ja udrożnić cienkim stalowym drutem, np struną od gitary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 słuszałem że w klejah Revell igły wypadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryn3k Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 słuszałem że w klejah Maaaatko w czym?! A jak wypadnie taka igła to "klejaha" na śmietnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2014 Jeśli igła się zapcha to trzeba ja udrożnić cienkim stalowym drutem, np struną od gitary Witam. Ja zawsze podgrzewałem igłę zapalniczką i się odtykała. A jak igła wypadnie to można ją z powrotem włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Ja używam Mr.Cement S,jest to klej bardzo rzadki i penetrujący i nie zostawia żadnych śladów po klejeniu (to jest to samo co Extra Thin Cement od tamki)model jest czysto sklejony. Revelowski klej z igłą może się schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 i teraz nie wiem kogo się się słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 23 Lipca 2014 Spokojnie - nic się nie przejmuj dowcipami - kolega The Stig napisał wszystko o czym powinieneś wiedzieć. Najodpowiedniejsze (klejące bardzo czysto i szybko): Mr. Cement S lub Tamiya Extra Thin Te kleje będą najlepsze do plastiku. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Amen od roku uzywam tylko Tamiya extra thin i zwyklego lemonkowego...ale to tylko nuta zapachowa maskujaca smród kleju. Tak bardzo polubiłem Extra Thin ,że zapominam się i nierzadko sklejam prawie cały model tylko tym klejem,przez co szybciej go zużywam. zaleta to brak śladów kleju na modelu bo szybko odparowuje ,idealny do małych detali. Do tego całkiem mocny.Lepszy niż tony wamodowskiego kleju z pedzelkiem ( i pokrewnych temu klejowi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Też polecam Mr. Cement deluxe. Osobiście omijam wamody gdyż robią się nitki i bardzo szybko wysychają kleje tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryn3k Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 No żeby nie było, że tylko głupoty napisać mogę to i ja polecam Extra Thin, od kiedy u mnie zagościł, to revella używam sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi