ganjavir Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Druciki w tej skali lepiej i tak malować. Bierzesz kawałek najzwyklejszego kabla z radyjka/telewizora/lampki z biurka etc., wyjmujesz pojedynczą nitkę miedziuchy i już:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Stwierdziłem, że i silnik w całości mi się nie podoba Posiedziałem do nocy jak i godzina posta wskazuje i stworzyłem takie coś Ciekawe jak to będzie wyglądało jak wstanę rano ogólnie starałem się wszystko maskować i malować z aero, ręką i pędzlem jakoś słabo mi wychodziło Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam ... Tak jak napisał kol. jawkers, spróbuj z żyłek wędkarskich, lub cieniutkich drucików. Czy w planach jest rzeczywiście taka poskręcana, zapętlona pajęczynka? Niezbyt fajnie to wygląda. Może warto by spróbować ułożyć je jakoś jedna koło drugiej coś na wzór sklejonych jeden obok drugiego z drucików ewent. żyłki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Ogólnie blok silnika wygląda dobrze, ale z tymi kablami jeszcze pokombinuj Już Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Już nie mam siły z tymi kablami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Efekt dzisiejszej walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Postanowiłem, że chcę mieć własny napis, w zestawie są beznadziejne kalki Niestety kalek robić nie umiem, nie mam też do tego sprzętu Pozostało mi jedynie zrobić to ręcznie, ciężką pracą nie wiem jak się do tego odniesiecie, jednak poświęciłem temu napisowi dużo czasu i pracy, znaczenie pozostawie dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2014 A kiedy CLEAR i polerka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Powiem tak, w moim modelarskim 3 tyg bez Gunze GX-100 (towar się skończył a dostawy brak wakacje), wszyscy potwierdzają, że do polerowania jest najlepszy W związku z tym wczoraj postanowiłem tą część gdzie znajduje się kabina i silnik "oblać" sido. Efekt dzisiejszego matowienia był taki, że miałem przebłyski podkładu, takie kropeczki malutkie :( ale oczywiście że to mój pierwszy raz z ciekawości dałem pasta Tamiya a poźniej K2 i powiem szczerze, że błyszczało ślicznie pomimo tych kropek. Dzisiaj pomalowałem od nowa i dałem na obydwie części sidolux, chyba poczekam teraz dłużej niż 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Napis fajny, ale może jakieś zróżnicowanie kolorystyczne? Na takich łodziach napisy są często dwukolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Może i były dwukolorowe, jednak w tym modelu będzie jednokolorowy, taki sobie projekt założyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Troszkę polerowałem, sprawne oko zobaczy różnicę w miejscu gdzie było polerowane a gdzie nie: Maznąłem też silniki Efekt polerowania A na koniec połączone, sklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie dużo się zmieniło z uwagi na brak czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Myślę że udało mi się to w miarę pozytywnie zakończyć Zapraszam do Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi