mobster2005 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam wszystkich! Rozpoczynam relację z budowy cywilnego Opla Blitza w skali 1:24. Wzorując się na dokumentacji z internetu, dodane zostanie kilka detalów w ramie oraz kabinie. Samochód mam zamiar wykonać z zamkniętą pokrywą silnika, dlatego ten element nie będzie za bardzo poprawiany. Nie mam jeszcze planów co do kolorów na jakie będę malować. Do budowy posłuży mi jeden z trzech posiadanych przeze mnie zestawów: Pierwsze zdjęcia z budowy niebawem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 viewtopic.php?f=105&t=9179&hilit=+blitz nie jestem pewien czy to ta sama wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobster2005 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Corsair dzięki za link, jest to najprawdopodobniej wersja 1,5t. Budowę modelu rozpocząłem od ramy. W miarę przypomina ona oryginał, przerobiłem tylko przód (którego i tak pewnie nie będzie widać) oraz dodałem kilka śrub i nitów. Od wewnątrz do usunięcia było sporo śladów po wypychaczach: Tutaj elementy zawieszenia przedniego i tylnego, już z przewodami hamulcowymi: Części układu hamulcowego: Zbiornik paliwa, schowek (jeszcze nie skończony) i poprzeczka z ramy, gdzie będą zamocowane cięgna hamulca ręcznego: Silnik (dojdą w nim jeszcze ze 2 przewody): Na razie tyle, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 No bardzo ładnie, bardzo. Widać że merytorycznie jesteś dobrze przygotowany do tego projektu. Oby tak dalej Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Obserwuje z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Te łepki na opaskach resorów to śruby czy nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi