hajdziu Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Witam To mój pierwszy wątek z budowy, jednocześnie pierwszy model pojazdu cywilnego. Jakoś nie mam w zwyczaju pokazywania tego co robię , ale co tam... spróbujemy. Do tegj pory budowałem pojazdy pełzające i fruwające. Buduję coś takiego: Model tani i łatwo dostępny, niestety zacząłem robić wersję "otwartą" i teraz tego żałuję, wnętrze słabo wygląda :/ Szczególnie w rękach początkującego "cywila"... Jak na razie kastę wyszlifowałem, położyłem podkład, lakier bazowy i dwie warstwy bezbarwnego. Teraz chciałem nałożyć kalkomanię i parę warstw bezbarwnego i tu moje pytanie: tą "skórkę pomarańczy usuwać teraz czy po nałożeniu reszty warstw?? Z felg usunąłem "chrom", psiknąłem podkład i biały połysk. Na koniec podwozie: Jeszcze wnętrze muszę dokończyć. Ogólnie maluję w/g instrukcji (poza felgami oczywiście ) Wszelkie porady mile widziane Pozdrawiam Daniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahamut24 Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Lakier bazowy i błyszczący to jakiej firmy Kiedyś tez zamierzam złożyć tą Madzię. Będę zaglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapToWny Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Witaj, też składam ten model więc będę zaglądał . Co do wnętrza, to myślę, że najgorzej wyglądają boczki. Da się to troche poprawić przyklejając dwa paski styrenu w kształcie podłokietnika . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajdziu Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 Lakier bazowy i błyszczący to jakiej firmy Kiedyś tez zamierzam złożyć tą Madzię. Będę zaglądać Tamiya TS-8 Italian red , a błyszczący to gunze top coat gloss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sushi79 Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 malowałeś sprayem i tak fatalnie ci to wyszło??coś nie tak ci poszło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajdziu Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 podobno za daleko trzymałem puchę, muszę to zeszlifować i jeszcze raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 podobno za daleko trzymałem puchę, muszę to zeszlifować i jeszcze raz Obejrzyj ten film, powinien Ci się przydać: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahamut24 Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Też kupiłem Top Coat'a a można go do aero spuścić i tak nałożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Każdy spray możesz spuścić do aero. Trzeba tylko dać mu się odgazować - najlepiej spuścić przez słomkę do słoiczka/pojemniczka i zostawić z uchylonym wieczkiem na ok 40min ( tylko nie na słońcu ). Potem przelać do aero i malować Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazik41 Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 mom do dyspozycji farbki chumbrol czarna 33 czerwona 60 metaliczna 56 iteraz pytanie czy moge nimi pomalować ten model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts