hajdziu Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam To mój pierwszy wątek z budowy, jednocześnie pierwszy model pojazdu cywilnego. Jakoś nie mam w zwyczaju pokazywania tego co robię , ale co tam... spróbujemy. Do tegj pory budowałem pojazdy pełzające i fruwające. Buduję coś takiego: Model tani i łatwo dostępny, niestety zacząłem robić wersję "otwartą" i teraz tego żałuję, wnętrze słabo wygląda :/ Szczególnie w rękach początkującego "cywila"... Jak na razie kastę wyszlifowałem, położyłem podkład, lakier bazowy i dwie warstwy bezbarwnego. Teraz chciałem nałożyć kalkomanię i parę warstw bezbarwnego i tu moje pytanie: tą "skórkę pomarańczy usuwać teraz czy po nałożeniu reszty warstw?? Z felg usunąłem "chrom", psiknąłem podkład i biały połysk. Na koniec podwozie: Jeszcze wnętrze muszę dokończyć. Ogólnie maluję w/g instrukcji (poza felgami oczywiście ) Wszelkie porady mile widziane Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Lakier bazowy i błyszczący to jakiej firmy Kiedyś tez zamierzam złożyć tą Madzię. Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Witaj, też składam ten model więc będę zaglądał . Co do wnętrza, to myślę, że najgorzej wyglądają boczki. Da się to troche poprawić przyklejając dwa paski styrenu w kształcie podłokietnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajdziu Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Lakier bazowy i błyszczący to jakiej firmy Kiedyś tez zamierzam złożyć tą Madzię. Będę zaglądać Tamiya TS-8 Italian red , a błyszczący to gunze top coat gloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 malowałeś sprayem i tak fatalnie ci to wyszło??coś nie tak ci poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajdziu Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 podobno za daleko trzymałem puchę, muszę to zeszlifować i jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 podobno za daleko trzymałem puchę, muszę to zeszlifować i jeszcze raz Obejrzyj ten film, powinien Ci się przydać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Też kupiłem Top Coat'a a można go do aero spuścić i tak nałożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Każdy spray możesz spuścić do aero. Trzeba tylko dać mu się odgazować - najlepiej spuścić przez słomkę do słoiczka/pojemniczka i zostawić z uchylonym wieczkiem na ok 40min ( tylko nie na słońcu ). Potem przelać do aero i malować Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 mom do dyspozycji farbki chumbrol czarna 33 czerwona 60 metaliczna 56 iteraz pytanie czy moge nimi pomalować ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi