Darth_hobbit Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Jakiś czas temu wykonałem tego oto Sabre : viewtopic.php?f=64&t=44112 Ogólnie jestem z niego zadowolony i powiem szczerze zakochałem się w tym samolocie. Jak dla mnie to najpiękniejszy odrzutowiec z wojny w Korei. Ostatnio nabyłem kolejnego Sabre. W zasadzie jest to ten sam zestaw co poprzednio tylko w środku ma inne kalki. Do wyboru wersja RAF i Jugosławii. Ja oczywiście wybrałem tą drugą, gdyż wolę metaliczną Szable. Teraz trochę, o tym jak się za niego zabiorę: 1. Koloru wnętrza sugerowanego w instrukcji nie będę zmieniał - tylko fotel (ramy zrobię czarne) 2.Tym razem rezygnuję z gun metal humbrola na korzyść żelaznego koloru revella. Pozwoli mi to na ciekawsze podkreślenie wybranych blach na kadłubie. 3. Pozostałe dwa główne kolory to srebro i aluminium z revella - również za ich pomocą zróżnicuje kolorystykę blach. Co bym chciał poprawić względem poprzedniej Szabli ? 1. Tym razem porządnie zrobić zbiorniki pod kadłubem. Doświadczenie z nimi już mam i tym razem muszą wyjść. 2. Ruchoma owiewka kabiny w pierwszym Sabre jest ona sztywna i nieruchoma. 3. Mocniej zaakcentować linie podziału blach. Użyję albo ołówka albo innej techniki. 4. A i lepiej wyciąć owiewkę z ramki, żeby nie było widać na niej pęknięć jak na poprzednim Sabre. To generalnie tyle, Najpierw części zaliczą myju-myju A teraz fotograficzna prezentacja zawartości pudełka: Pracę ruszą zaraz po tym jak kurier z poczty dowiezie pędzle i farby - albo dziś popołudniu względnie jutro rano. P.S Użytkownik tombie01 mówił, że nie ma zbyt wielu F-84. Być może to się zmieni mam ten samolot w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Fajny model. 3 takie zrobiłem, 4 w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=zbfYkiHY_A8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Już poprawiłem. Wyszło Słońce więc prędziorem skorzystałem. Wiem są lekkie niedomalowania, ale to będą otarcia w końcu fotel już swoje przeżył więc może być obity. W sumie za wiele fotela nie będzie widać. A ślady zasłoni pilot z Jugosławii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Obicia i ślady po eksploatacji lepiej nanosić później różnymi metodami zamiast zostawiać niedomalowane części i tłumaczyć pospiech czy niedbalstwo dorabianiem ideologii. Pomaluj fotel dokładnie a jak chcesz odwzorować obicia to poćwicz metodę suchego pędzla, tak na początek. Lepiej robić swoje dokładnie od a do z niż udawać, że jest jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi