Darth_hobbit Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Jakiś czas temu wykonałem tego oto Sabre : viewtopic.php?f=64&t=44112 Ogólnie jestem z niego zadowolony i powiem szczerze zakochałem się w tym samolocie. Jak dla mnie to najpiękniejszy odrzutowiec z wojny w Korei. Ostatnio nabyłem kolejnego Sabre. W zasadzie jest to ten sam zestaw co poprzednio tylko w środku ma inne kalki. Do wyboru wersja RAF i Jugosławii. Ja oczywiście wybrałem tą drugą, gdyż wolę metaliczną Szable. Teraz trochę, o tym jak się za niego zabiorę: 1. Koloru wnętrza sugerowanego w instrukcji nie będę zmieniał - tylko fotel (ramy zrobię czarne) 2.Tym razem rezygnuję z gun metal humbrola na korzyść żelaznego koloru revella. Pozwoli mi to na ciekawsze podkreślenie wybranych blach na kadłubie. 3. Pozostałe dwa główne kolory to srebro i aluminium z revella - również za ich pomocą zróżnicuje kolorystykę blach. Co bym chciał poprawić względem poprzedniej Szabli ? 1. Tym razem porządnie zrobić zbiorniki pod kadłubem. Doświadczenie z nimi już mam i tym razem muszą wyjść. 2. Ruchoma owiewka kabiny w pierwszym Sabre jest ona sztywna i nieruchoma. 3. Mocniej zaakcentować linie podziału blach. Użyję albo ołówka albo innej techniki. 4. A i lepiej wyciąć owiewkę z ramki, żeby nie było widać na niej pęknięć jak na poprzednim Sabre. To generalnie tyle, Najpierw części zaliczą myju-myju A teraz fotograficzna prezentacja zawartości pudełka: Pracę ruszą zaraz po tym jak kurier z poczty dowiezie pędzle i farby - albo dziś popołudniu względnie jutro rano. P.S Użytkownik tombie01 mówił, że nie ma zbyt wielu F-84. Być może to się zmieni mam ten samolot w planach. Cytuj
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Fajny model. 3 takie zrobiłem, 4 w kolejce Cytuj
Skarga Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=zbfYkiHY_A8 Cytuj
Darth_hobbit Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 Już poprawiłem. Wyszło Słońce więc prędziorem skorzystałem. Wiem są lekkie niedomalowania, ale to będą otarcia w końcu fotel już swoje przeżył więc może być obity. W sumie za wiele fotela nie będzie widać. A ślady zasłoni pilot z Jugosławii. Cytuj
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Obicia i ślady po eksploatacji lepiej nanosić później różnymi metodami zamiast zostawiać niedomalowane części i tłumaczyć pospiech czy niedbalstwo dorabianiem ideologii. Pomaluj fotel dokładnie a jak chcesz odwzorować obicia to poćwicz metodę suchego pędzla, tak na początek. Lepiej robić swoje dokładnie od a do z niż udawać, że jest jak powinno być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi