Messer Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Witam, Już od jakiegoś czasu pracuję nad w/w modelem. Nie wrzucałem wcześniej warsztatu, gdyż jest to model robiony " z doskoku" - co za tym idzie przerwy w relacji były by długie. Jednakże na dzień dzisiejszy zostało już relatywnie niewiele do zrobienia. Zabrałem się za silnik. Jest bardzo fajnie przemyślany, bogaty w detale, dzięki czemu cieszy oko w konfiguracji "prosto z pudła". Kolory to moja fanaberia, mocny wash dla podkreślenia detali. Następnie zabrałem się za tylny most. Drążki poszły w pomarańcz, a dekielek mostu obkleiłem folią BMF: Kolejnym krokiem było podwozie. Tu szału nie ma - narazie sama baza: Wnętrze wymalowałem w odcieniach beżu, z dość mocnym cieniowaniem foteli i delikatniejszym cieniowaniem deski i boczków drzwiowych: No i wreszcie karoseria. Malowana jak zwykle u mnie Vallejo. Drewno malowane w dwóch kolorkach, słoje malowane prostą metodą "zozciapierzonego" pędzla i czarnej farby. Felgi na zdjęciu będą docelowe, tyle że w chromie. Na koniec kilka zdjątek silnika w komorze ( jeszcze nie malowanej ): Wszystkie elementy w modelu są złożone luzem, bez klejenia - stąd przesunięcia. Podobnie malowanie wymaga retuszy. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Jak zawsze coś nowego i rzadko spotykanego. To "drewno" na karoserii wygląda świetnie. Na początku pomyslałem, ze to jakaś okelina czy coś. Wnętrze eleganckie, nic nie przesadzone . Wloty na desce mi się bardzo podobają. Nic tylko czekać na aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale kozak 100 razy lepiej niż płomienie. Po prostu jest mega, idealnie dobrane kolory jak i koło oraz jak zwykle wszystko bardzo starannie i dokładnie pomalowane, czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Dzięki Panowie Coś tam się dzieje - kasta po pierwszej warstwie bezbarwnego. Kolorek niebieski wymaga ponownego malowania - złośliwe wyszły przebarwienia... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Super!!! Mógłbym z imienia przywoływać, że fajny dekiel mostu, że fajny silnik, że drewno, wash, siedzenia, ale można przecież krócej - co zrobiłem na początku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Diobeu - dzięki Model narazie leży i czeka na poprawki malarskie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Cześć, oglądam Twoje prace od dłuższego czasu. Mam pytanie czy będziesz uprzejmy np. przedstawić technikę malowania takich foteli. Pomoże innym...... może. :-) Pozdrawiam MIKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Przedstawię tą technikę przy kolejnym modelu z taką kolorystyką wnętrza - krok po kroku ze zdjęciami. Suchy opis niewielu pomoże Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Przedstawię tą technikę przy kolejnym modelu z taką kolorystyką wnętrza - krok po kroku ze zdjęciami. Suchy opis niewielu pomoże Pozdrawiam Messer no to poczekamy Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Temat nie umarł, coś tam się zaczyna dziać - powoli Karoseria dostała finalną ilość bezbarwnego. Maska i tylny zderzak już wypolerowane ( zderzak do retuszy), natomiast cała kasta czeka na polerkę. Podmaszcze też już zrobione - BMF + czarny matt Vallejo. Progi przyłożone na sucho. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Witam, Powoli zbliżam się do końca. Karoseria na stałe zamocowana na ramie, zawieszenie z kołami też. W sumie pozostały najciekawsze detale do zrobienia, takie jak kable i osprzęt w silniku ( już część jest ), pasy bezpieczeństwa, rejestracje, loga oraz lusterka i wydech. Tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 No powiem, że dobrze wygląda. Kilka rzeczy stylistycznych mi średnio odpowiada, ale to już spawa mojego gustu. Podoba mi się ogólnie kolorystyka drewna i samej karoserii. Czekam na finał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Witam, Dzięki fliper_nx Tymczasem zabrałem się za kabelki... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Plakietki i naklejki wyszły świetnie! Bardzo fajny model, z bardzo nietypowego wozu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi