dragon149 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Witam serdecznie jest to mój pierwszy w życiu model plastikowy więc proszę o wyrozumiałość prace nad nim jak na razie wygladają tak : Początek później wziąłem się za kokpit Wkleiłem kokpit i zająłem się szlifowaniem oraz dorobiłem wlot powietrza wcześniej był to tylko kwałek plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Więc na początek tak. 1. Malujesz gęstą farbą z puszki a to źle. Warstwa farby jest gruba, są smugi po pędzlu - takim sposobem nigdy nie pomalujesz modelu starannie. Kup odpowiedni rozcieńczalnik do farb, których używasz. 2. Na forum w dziale Tajniki modelarstwa masz porady zarówno co do rozcieńczania farb jak i malowania pędzlem. Poczytaj i staraj się stosować do tego. 3. Na fotelu (na oparciu) zostawiłeś ślad po formie - takie slady trzeba usuwać czy to pilnikami czy papierem sciernym, grubą warstwą farby tego nei zakryjesz, nie wyjdzie ładnie. 4. Na łączenia części, choćby połówek kadłuba, stosuj szpachlę modelarską. Jak szpachle wyschnie trzeba ją zeszlifować na gładko papierem ściernym. W ten sposób po pomalowaniu modelu nie będzie widoczne łączenie części modelu. W skrócie - poczytaj dział porad na forum i staraj się do niech stosować to progres w Twoim modelarstwie będzie znacznie szybszy niż jakbyś do tych samych wniosków co inni miał dochodzić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon149 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 dzięki wielkie za porady wezmę je sobie do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Kiepski model wybrałeś sobie na start Jeśli będziesz miał go dość, to się nie przejmuj i nie poddawaj Do kosza, a na nowy projekt proponuje nie drogie nowe wypusty Airfix lub Messery z ICM. Mi sporo pomogły filmiki na youtube, choć tu na forum jest chyba wszystko. np. czy też trochę nowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon149 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Szczeże mówiąc to podoba mi się dłubanie przy tym modelu chociaż jest bardzo dużo przy nim pracy ale przypomina mi się stara dobra szkoła jeszcze mam zamiar zrobić ze 3 modele w 1:72 a później przechodzę na 1:42 i mam zamiar pobawić się z detalami:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon149 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 A mi się bardziej podoba ICM 1:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi