Fabson93 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Witam Postanowiłem wystartować z warsztatem tego cuedeńka Za podstawę postanowiłem użyć model hobby boss'a AH 64A Obecnie nie wielki postęp w pracy ... Jutro planuje wykonać nową "podstawę" pod zespół optyki na dziobie ...bo w prawdziwym wszystko wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Zacny pomysł Dobrze pamiętam to ta israelicka wersja AH-64D plus bajery? Pytanie czy nie łatwiej było by Ci go zrobić z modelu academy, z tego co pamiętam to armycast jest do niego dedykowany ? Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Mitrandir tak to dokładnie ten wariant o którym piszesz, jest również wariant AH 64A Peten-Matrix ... również warty uwagi Musze powiedzieć , że do bosa też ta konwersja na razie pasuje. Jedynie co to będę musiał żywiczną część kadłuba jakoś wyprostować... i zrobić radar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 A tak, tak Peten-Matrix też ładny ale jest jeszcze zwykły Peten mam i Sarafa i Petena Będą ładne Zaś co się tyczy kadłuba, coś mnie się wydaje że to skrzywienie kadłuba jest zamierzone... gdzieś czytałem o tym ale nie pamiętam gdzie, że one tak mają (jakby były zwichrowane po długości) oglądałem i te co mam bo mam jeszcze do Block III Guardian i miałem w ręku do WAH-64 i wszystkie tak mają (a to nie są te same elementy) trzeba pogrzebać jak byś coś znalazł to napisz inni będą od razu wiedzieć że armycasta trza naprostowywać a może daremny twój trud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 W kwestii Apache'a nie wiem, ale np. Mi-24 nie jest symetryczny (albo inaczej, jest fabrycznie zwichrowany), więc coś może być na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 To w taki razie trzeba pogrzebać co byś prawidłowego "devianta" na siłę nie leczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Apacze zwichrowane po długości? Raczej nie... Mi-24 tak ma. Kilka planów widziałem i nie było asymetrii - o ile plany dobre bo swego czasu Mi-24 też rysowali symetrycznie i modele takie wychodziły. Chyba, że wyposażenie dodatkowe u Sarafa jest asymetryczne... Temat świetny W końcu jakieś ciekawe malowanie a nie ciągle ta zieleń, BTW Ciekawe czy mają też ładne pilotki jak w siłach lądowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Rewelacyjny temat sie zapowiada, wrzucaj jak najwiecej fotek , będę sledzil z ciekawoscia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Apacze zwichrowane po długości? Raczej nie... Mi-24 tak ma. Kilka planów widziałem i nie było asymetrii - o ile plany dobre bo swego czasu Mi-24 też rysowali symetrycznie i modele takie wychodziły. Chyba, że wyposażenie dodatkowe u Sarafa jest asymetryczne... Właśnie o to chodzi, że plany też widziałem różne :( lepiej sprawdzić. Armycast ma wiele konwersji apacza i wszystkie są jednymi z lepszych jakie wydano, ale wszystkie są takie same nawet WAH-64 pomimo innego osprzętu?!? błąd? nie sądzę... na tym poziomie poprawić wszystko, a skopać podstawy... dlatego napisałem żeby sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Mitrandir niby masz rację ... ale trzeba brać poprawkę na fakt jakim jest seryjna produkcja tej konwersji ... może nie do końca "zastygła" żywica i podczas wyjmowania z formy się wygina ...czy coś ...Przykładowo... Dla mnie Pan Tomasz B. odlewal MI 14 PŁ który miał być pakowany już pod koniec poprzedniego tygodnia ...jednak ze powodu żywicy która nie dość wystarczająco zastygła, realizacja zamówienia się opóźniła Może więc armycast uznała ze lekko zwichrowany kadłub nie jest problemem i przez to wypuszcza je ... a może tylko taka partia się trafiła zwichrowana ??? Na razie pitole się z kokpitem, i podstawą optyki na dziobie. P.S. Patent na robienie ekranów w smiglach http://www.modelingtime.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=7087&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Przepraszam ,że zero postępów z prac :( ...ale niestety miałem wyjazd do Warszawy na kilka dni i nie dało się nic szczególnie podziałać ... :( Ale wyjazd przyniósł również korzyści bowiem udało mi się wrócić z kilkoma fajnymi fantami Najlepszy wariant Tornado bo jedyny posiada zasobnik ECM- Sky Shadow (co prawda nie ma w instrukcji zawartej informacji jak go zlożyć ... ale wprawne oko dostrzeże elementy składowe ;D ) i najbardziej snobistyczny model samolotu jaki widziałem takiego przepychu co w tym pudle ... to nawet Dragon nie ma ... P.S. Zapomiałem o najważniejszym ... łup dejt z prac pojawi się w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 'Snobistyczny' he he ;) Dobre określenie! Pasuje jak ulał do AH-1G ze Special Hobby który ostatnio kupiłem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Mam prośbę panie i panowie ;) Jaki kolor farby kupić do pomalowania kokpitu i jaką nitownice bo jak wrócę z podoficery to zacznę dalej działać... a plany mam spore ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 W obu przypadkach, adekwatne ...a na poważnie o farbach Ci za wiele nie powiem, za to jeśli chodzi o nitowadełko, ja sobie kupiłem takie montowane do uniwersalnego uchwytu: http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T010-Rivet-R-Mini-Nitowadlo-modelarskie/9056 i rozbudowałem sobie możliwości o takie dodatkowa kółka : http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T011-Dodatkowe-kola-zebate-do-nitowadla-Rivet-R/9058 Dostępne są jeszcze takie akcesoria do tego nitowadełka : http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T030-Dodatkowe-katowe-kola-zebate-do-nitowadla-Rivet-R-Mini/10813 http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T035-Dodatkowe-katowe-kola-zebate-do-nitowadla-Rivet-R-Mini/18721 a jak potrzebujesz np: drugiego uchwytu żeby nie zmieniać stale okrągłego i kontowego, to możesz sobie nabyć dodatkowy uchwyt http://exito.sklep.pl/pl/p/RB-PRODUCTIONS-T010H-Uchwyt-do-nitowadla-Rivet-R-Mini/9057 Ja nabyłem i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 "... a plany mam spore ;)" Ciemno, cicho i do domu daleko, tak ładnie żarło i coś utknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Czy mowa o tym zwichrowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Dokładnie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Czyli kadłub armycasta jest git Mitrandir temat chwilowo umarł bo mam dużo nauki... a jestem na podoficerce SW... tak nawiasem; ) Jeśli chodzi o plany to bd robił nowe nity i podziały blach, głowice z optyką na dziobie, kokpit kosmetycznie poprawie ... i nie wiem co jeszcze tam mógłbym zrobić ale to wszystko po 18 grudnia jak wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi