wolo1232 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Witam. Otwieram swój pierwszy warsztat na forum ^^ Zdecydowałem się na SU-22UM-3K (wersja dwu-miejscowa) Oto moje dotych czasowe wyczyny z tym modelem mam nadzieje że jakoś to wyjdzie Edytowane 16 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Będę podglądał. Popracuj nad jakością zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotnik Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Postaraj się o lepsze zdjęcia, bo na tych nie wiele widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 te zdjęcia były robione telefonem następne postaram się zrobić lustrzanką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 (edytowane) samolot będzie w tych barwach Edytowane 16 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Oryginał ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Też nie długo się biorę za czarną 305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Zdecydowanie popraw jakość zdjęć jak koledzy zwrócili uwagę, wtedy będziemy pomocni. Nie powiem bo ciekawy projekt. Skrzydła już sklejone?? O ile mnie pamięć nie myli to w tym modelu nie ma istotnych części zrobionych na części ruchomej skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Skrzydła sklejone i tak, nie mają one jakiejś skomplikowanej kontrukcji i opiera się ona na"kołku" na nieruchomej części skrzydła i dziurce która jest nabita na ten kołek i dzięki niej skrzydło może zmieniać swój kąt nachylenia względem kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 wczoraj trochę się męczyłem z tym modelem (kokpit nie pasował do kadłuba) ale już potem wybrnąłem do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Świetnie Ci ta suczka wychodzi. Już nie mogę doczekać się efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Pomaluj całego i daj lepsze zdjęcia, bo na tych słabo widać i działaj dalej, kalki już zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Odrazu kupiłem wszystko co niezbędne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Co do zdjęć to spróbuję jeszcze z innym obiektywem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Obiektyw nic ci nie da, jeśli nie złapiesz dobrze ostrości. Wydaje mi się, że za szybko robisz zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Albo poprostu za blisko trzymasz obiektyw, spróbuj się oddalić i przybliżyć obraz, efekt powinien być lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 zaraz spróbuję dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 obawiam się że coś cię stało z obiektywem i gubi ostrość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 chętny ktoś na czeską i polską kalkomanie 1:72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Jeśli ktoś posiada zdjęcia tego SU to bym bardzo prosił (z dołu i góry). Aktualnie skończyłem go sklejać i jest po 1 warstwie farby teraz szukam zdjęć skrzydeł. Niestety nie mogę zbytnio wstawić zdjęcia z powodu dość niskiej jakości zdjęć jakie jestem w stanie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 mam nadzieje że teraz jakość jest w miarę mam jeszcze do zrobienia pare szlifów, pomalować srebny element na jednym ze skrzydeł i dokleić rakietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 szukam zdjęć skrzydeł. Co cię dokładnie interesuje? Środek kół zielony, żaden czarny, tak samo wlot powietrza żółto zielony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Popraw odbiorniki ciśnień powietrznych bo dziwnie je ciągnie na dół, a także skoryguj elementy pod silnikiem, pas srebrnego powinien być węższy. Do korekty zbiorniki paliwa, a konkretnie lotki, są za duże. Popraw również S-24, nie wiem skąd wzięły się czarne, instrukcja tak ich nie nakazuje malować, powinny być szare jak już chcesz je podwiesić. Mam nadzieję, że pomalujesz ją jeszcze półmatem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 wróciły mi internety i już śpieszę z odpowiedziami Bartek532 - potrzebowałem zdjęć tych srebrnych elementów (nie wiem czy od góry też je malować) ale dzięki za tamte podpowiedzi bo bałem się o ten wlot jaki robić (może być też czerwony bo na niektórych zięciach widziałem właśnie czerwone) smialus - niestety w związku z bałaganem na miejscu pracy model upadł i stracił jeden z odbiorników z teraz go szukam ;P PaRazo - używam farb ,,humbrol enamel'' które są przeznaczone do tego malowania i wydaje mi się że to są olejne - http://allegro.pl/farby-modelarskie-humbrol-i4667118674.html dzięki za porady na pewno z nich skorzystam jak tylko będę miał czas na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 jakiej grubości dać ten pasek pod silnikiem bo narazie ma 1,7-2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi