bartek532 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Te srebrne elementy, są u góry skrzydła jak i na dole. To czerwone to nie stożek, tylko pokrywa stożka. Odbiornik ciśnienia można łatwo zrobić np. z igły. Tak, Humbrole są farbami olejnymi. Tu masz fotkę odnośnie srebrnego pod kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 spróbuje jakoś zmieszać farby żeby uzyskać zielony bo nie mam teraz 15 zł na jedną farbkę jutro kupię tą taśmę maskującą i poprawię dół, sam silnik to mieszać farbę czarną (33) i tą srebrną ? PS. te podłużne ym bryły (na samym końcu skrzydła) to zbiorniki czy rakiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Ja przy swoim zrobiłem metalizerem i po zaschnięciu na to srebrną. Ale jeśli nie masz metalizera, to nie kombinuj, tylko zrób całą dyszę srebrną, najwyżej czymś tam przyciemnisz, chyba że wolisz czekać i kupić metalizer. Na zdjęciu, które ci podałem, nie ma zbiorników, ani rakiet są same belki, bez uzbrojenia jest akurat tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 21 Października 2014 Autor Share Napisano 21 Października 2014 tu jest bez ale u mnie chyba widziałeś to coś na końcu skrzydła i zastanawia mnie co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 To jest zbiornik paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 uzbrojenie jest całe czarne czy jakieś paski tam ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Przy tym masz tylko zbiorniki czarne, choć podwieszali też od innych, czyli góra zielona ,spód niebieski, popatrz sobie na zdjęcia. Uzbrojenie takie samo jak w innych występowały, malowanie rakiet itp. się nie zmienia. Również znajdziesz wiele zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Wczoraj z baniakami od Twojej Suki latał 9616 Dla urozmaicenia możesz dać jeden czarny a drugi w kamo lub alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 chciał bym się was jeszcze spytać jak można zmyć farbę z modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 domowym sposobem roztwór kreta. Ale niestety proporcji ci nie podam musisz poszukać na forum bo nie testowałem tego. Info na pewno znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Kret zbyt niebezpieczny, nie tyle dla modelu co dla modelarza. Polecam kupić zmywacz do farb akrylowych Wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 A dot-3 niby lżejszy jeśli chodzi o "toksyczność" tez jest stosowany. Bodajże na yt SPIM kiedyś pokazywał jak w DOT-cie ogarnąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 A jakby kazali skakać z 5 piętra to też, bo inni tak robią, bo w SPIMie było? Wamod jest jednym z bezpieczniejszych i lepiej używać coś, co jak wyleje się na rękę, to wystarczy zmyc, a nie jechać do szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Nie skakać bym nie zamierzał, zaproponowałem jedno ty drugie ja trzecie. Kolega sam wybierze. Płyn hamulcowy raczej aż tak żrący nie jest. Sprawa tylko i wyłącznie rozsądnego stosowania. Wiesz skalpelem też można sobie krzywdę zrobić i mimo wszystko z każdą chemią trzeba uważać. Bądź co bądź przy każdym +/- hobby obowiązuje zasada zdrowego rozsądku. Jeżeli kolega jest młodszy i nie do końca wprawiony to mimo wszystko Wamod zaproponowany przez kolegę jest najrozsądniejszym wyjściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi