Viehu Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 Kilka "karaluchów" z gazetki. Zdjęcia są, jakie są, lepsze mi ostatnio nie wychodzą. Polskie i niemieckie 6 jeszcze czeka na malowanie, dwa na sklejenie. Zapraszam do komentowania. Cytuj
Piotr_P Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 o,widzę calkem spore przeróbki w nadwoziu Kfz.13... całkiem wymienione blachy? można jakieś zbliżenie? Cytuj
Viehu Napisano 28 Września 2014 Autor Napisano 28 Września 2014 Blachy są sporo pocieniowane. Nowe są tylko drzwi. Cytuj
Piotr_P Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 bardzo fajnie.Ja w swoim próbowałem zeszlifować nieco materiał ale jego gumowata struktura mnie zniechęciła. Cytuj
Viehu Napisano 28 Września 2014 Autor Napisano 28 Września 2014 No trochę cierpliwości potrzeba. ;) Cytuj
hiwis Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Fajna kolekcja. Tylko zamiast zdjęć "grupowych" mógłbyś jeszcze dać kilka prezentujących poszczególne modele. Pozdrawiam. Cytuj
kondibakugan Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 Bardzo ładne "maluszki" w Kfz 13 pobrudził bym kalki Cytuj
Viehu Napisano 5 Października 2014 Autor Napisano 5 Października 2014 Krótkie pytanie, czy w 39 polskie Ft 17 posiadały "ogony"? Na zdjęciach z twierdzy brzeskiej ich nie ma, czy to odosobniony przypadek, czy norma w 39? Chociaż z drugiej strony to co leży przed czołgami wygląda na owe "ogony". Cytuj
skala72 Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Ciekawe pytanie. Jeżeli chcesz wykorzystać model FT-17 z FTF, to musisz przerobić przednie koła, ponieważ są to koła stosowane w pierwszych modelach FT-17, w pełni drewniane z klinów bez wzmocnień. http://www.twierdza.org/wydarzenia/twierdza-brzeska-w-historii/62-obrona-1939 Cytuj
Viehu Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Nie, nie planuję akurat modelu tego konkretnego ft-17, po prostu kończę 17 i się zastanawiam. Ale poszperałem trochę po necie i można znaleźć i z ogonami, i bez więc wygląda na to, że nie było jakiegoś odgórnego ustalenia. BTW ten drugi przy ścianie też jest bez ogona, jest w necie jego zdjęcie z innej perspektywy. Cytuj
skala72 Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 Co ty z tymi obiciami się wygłupiasz?! Nie dość, że w miejscach, w których nie ma możliwości, to wielkie one jak cholera. Niby gdzie i kiedy miały się tak obstukać? A zdarta farba na kadłubie za układem jezdnym to już tragedia Cytuj
Viehu Napisano 9 Października 2014 Autor Napisano 9 Października 2014 Oj tam, gałęzie się wkręciły. A tak na poważnie, jeżeli założymy, że czołg jeździ tylko do przodu i wieża się nie obraca, to dużo obić jest bez sensu. Tak samo z obiciami na kadłubie za gąsienicami. Wystarczy jeden bliski wybuch szrapnela i bok czołgu wygląda jak wygląda. Cytuj
skala72 Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 To albo nie wygląda, albo cały w błocie. Jak będziesz robił kolejnego, to poznęcaj się nad ogonem, ten to się wycierał i szlajał. Cytuj
Viehu Napisano 11 Października 2014 Autor Napisano 11 Października 2014 A widzisz, nie dałem zdjęć od tyłu. Ogon jest ostro powycierany. Ale wrzucę przy okazji TKSa z km. Cytuj
skala72 Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Ja czasem oglądam filmy archiwalne i patrzę jak wyglądały w terenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi