Viehu Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Kilka "karaluchów" z gazetki. Zdjęcia są, jakie są, lepsze mi ostatnio nie wychodzą. Polskie i niemieckie 6 jeszcze czeka na malowanie, dwa na sklejenie. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 o,widzę calkem spore przeróbki w nadwoziu Kfz.13... całkiem wymienione blachy? można jakieś zbliżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Blachy są sporo pocieniowane. Nowe są tylko drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 bardzo fajnie.Ja w swoim próbowałem zeszlifować nieco materiał ale jego gumowata struktura mnie zniechęciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 No trochę cierpliwości potrzeba. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Bardzo ładna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Fajna kolekcja. Tylko zamiast zdjęć "grupowych" mógłbyś jeszcze dać kilka prezentujących poszczególne modele. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Bardzo ładne "maluszki" w Kfz 13 pobrudził bym kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Krótkie pytanie, czy w 39 polskie Ft 17 posiadały "ogony"? Na zdjęciach z twierdzy brzeskiej ich nie ma, czy to odosobniony przypadek, czy norma w 39? Chociaż z drugiej strony to co leży przed czołgami wygląda na owe "ogony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ciekawe pytanie. Jeżeli chcesz wykorzystać model FT-17 z FTF, to musisz przerobić przednie koła, ponieważ są to koła stosowane w pierwszych modelach FT-17, w pełni drewniane z klinów bez wzmocnień. http://www.twierdza.org/wydarzenia/twierdza-brzeska-w-historii/62-obrona-1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 6 Października 2014 Autor Share Napisano 6 Października 2014 Nie, nie planuję akurat modelu tego konkretnego ft-17, po prostu kończę 17 i się zastanawiam. Ale poszperałem trochę po necie i można znaleźć i z ogonami, i bez więc wygląda na to, że nie było jakiegoś odgórnego ustalenia. BTW ten drugi przy ścianie też jest bez ogona, jest w necie jego zdjęcie z innej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 No i skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Co ty z tymi obiciami się wygłupiasz?! Nie dość, że w miejscach, w których nie ma możliwości, to wielkie one jak cholera. Niby gdzie i kiedy miały się tak obstukać? A zdarta farba na kadłubie za układem jezdnym to już tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Oj tam, gałęzie się wkręciły. A tak na poważnie, jeżeli założymy, że czołg jeździ tylko do przodu i wieża się nie obraca, to dużo obić jest bez sensu. Tak samo z obiciami na kadłubie za gąsienicami. Wystarczy jeden bliski wybuch szrapnela i bok czołgu wygląda jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 To albo nie wygląda, albo cały w błocie. Jak będziesz robił kolejnego, to poznęcaj się nad ogonem, ten to się wycierał i szlajał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 A widzisz, nie dałem zdjęć od tyłu. Ogon jest ostro powycierany. Ale wrzucę przy okazji TKSa z km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Ja czasem oglądam filmy archiwalne i patrzę jak wyglądały w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Kolejne dwa. TKS: Pz IIIe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi