duju69 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Witam Ma takie pytanko, miał może ktoś styczność z tym modelem http://www.martola.com.pl/pl308/produkty49422/boeing_b_17g_flying_fortress Bo cena jest no zaporowa Warte to jest w ogóle tej ceny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Przed chwilą oddalałem na YouTube filmiki z zawartością pudełka. I ok elementów sporo gabaryty tez nie złe, ale kalkomania uboga, brak dodatków (poza małą blaszką fot). Rozumiem jak by tam dodali masę pierdół, żywic blaszek itp. A Detal też nie powala jak na taki kawał plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Akurat aktualnie w każdym empiku można kupić model z kartonu 1:33, nie mniej dokładny a za 45 zł :-) i nie trzeba malować ! Wiem, że nie to forum, ale warto zobaczyć jak można sklejać silnik z pojedynczych elementów radiatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 In-box Model w budowie Nie to, żem malkontent, ale myślę, że za taką kasę to model powinien być wszystkomający i sam się składać a tu poprawka na poprawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Nie to, żem malkontent, ale myślę, że za taką kasę to model powinien być wszystkomający i sam się składać a tu poprawka na poprawce. Powiem że nie znam tej firmy, z początku myślałem że pewnie wypasiony. A tu się okazuje że nawet ze spasowaniem jest problem. Tak czy siak, jak macie na zbyciu 1400pln można śmiało kupić A ilość detali w tak wielkim modelu to w ogóle nieporozumienie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 To nie jest aż tak zły model jak się czasami o nim pisze. Jak widać z wielu relacji przy dodaniu pewnego własnego wkładu pracy ( + dodatków) można z niego zbudować bardzo ładną replikę. Oczywiście to nie jest Tamiya, ale gdyby to była Tamka z pewnością kosztowałaby sporo ponad 2000 PLN. Na innego B-17 w tej skali nie ma co liczyć w przewidywalnym okresie czasu, zresztą kto kilka lat temu marzył w ogóle o Latającej Fortecy w 1/32 Więc jeśli ktoś chce mieć w kolekcji ten kultowy samolot w tak dużej skali i ma trochę pieniędzy na zbyciu to dlaczego nie. Czasem można go ustrzelić za niższą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi