erolo2000 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Witajcie po dłuższej (jak na mnie ;) ) przerwie..."Morduję" się obecnie z 4 modelami na raz. Ten pierwszy skończony po łącznie 30tu godzinach walki . Model składa sie z 216 części. Wykonałem pare sam by odpowiadały oryginałowi. Generalnie Hobby Boss stanął na wysokości zadania porównując do Hasegawy. M in. dorobiłem korbkę wzorując sie na oryginale w pozycji bojowej. Model z wczesnym ukladem napędowym 040 (moździerz 60cm) Lokalizacja frontowa - Front ruski 1942. Jedna fotka po malowaniu podstawowym i "kalkach" (łącznie z Munitschlepperem do pary - który to będzie jutro całkowicie gotowy) I gotowe "to to" Fotka z Kubelwagenem by pokazać jego wielkość konstrukcji (dla niewtajemniczonych ) Fotka w troche innym świetle bardziej nasłoneczniony pokój inna odległość "zoomu" - model trochę rozjaśniony na niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Bardzo ładny model-gigant Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Model faktycznie duży jak na tę skalę. Ładnie zrobiony. Sam niedawno kupiłem sobie ten wóz zaopatrzenia do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Ładny model, ale tak bez torów? Bez najskromniejszej kolejowej podstawki? Toć tak się nie godzi! Ten transporter amunicji także HBoss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Bardzo fajny Może teraz Leopold i Dora ? Ładny model, ale tak bez torów? Bez najskromniejszej kolejowej podstawki? Toć tak się nie godzi! A po co mu tory i "kolejowa podstawka" ?? Przecież to nie działo kolejowe - gąsienic kolega nie zauważył ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 A po co mu tory i "kolejowa podstawka" ?? Przecież to nie działo kolejowe - gąsienic kolega nie zauważył ?? Pozdrawiam Ćśśśśś...staram się wytargować powiększenie pracy do rozmiarów dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Ćśśśśś...staram się wytargować powiększenie pracy do rozmiarów dioramy Jestem za Na dioramę go. !!! (a właściwie ich) - nawet kolejową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Dziekuję Waszmościowie za komenty . Warto sie było natrudzić. Co do dioramy - to odpada powiem żeby rozwiać wątpliwości - w planie do roboty jeszcze około 20tu germańców a w przyszłości około 20 Polaków - tak więc jeśli człowiek nie mieszka w Pałacu to i miejsca brak . Co do Dory to może najpierw Szanowny kolega zrobi - ja będę nastepny obiecuję , nawet pałac kupię ku temu haha..Leopold kto wie choc nie miałem w planie . Pozdrawiam Kolegów Zdjęcie z Munitonschlepperem: A tu cała czwóreczka - Panzergrau z lotu ptaka - wynik ostatnich 2 mcy "roboty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi