Grzegorz2222 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Witam , jest to mój drugi model jaki sklejam. Wybór padł na M41 Tamiya , myślę , że pomożecie mi w sklejaniu go. Na razie poskładałem wannę z osprzętem i działo , zdjęcia będą jutro bo już jest noc i zdjęcia kijowe. Używam kleju Revell Contacta. Jutro dodam zdjęcia wiec powiecie czy wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Ok oto zdjęcia , jeszcze nie do końca wyszlifowanej wanny co widać przy klejonych detalach. Na działo muszę jeszcze nałożyć szpachlę bo jest delikatne wgłębienie. Tu pytanie czym nakładać szpachlówkę na model? , i czym od razu z opakowania ją nakładać czy czymś rozcieńczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Tak wiem klej usunę pisałem wyżej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Ok , ale na razie skończę ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Tu macie skończona 1 storne działa i jak?? a tu 2 jeszcze nie skończona. I tu jeszcze zeszlifowany klej. Myślę , że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Tal wiem wannę jeszcze będę szlifował. Do szlifowania używam papierku wodnego 800 a na koniec 1200. Lufa sklejana z 2 elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 A.... CZEKAŁEM NA TAKI WARSZTAT (uwielbiam ten czołg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Chodziło mi w dużej mierze o to że o wiele łatwiej było ją wyszlifować przed przyklejeniem do niej jakichkolwiek elementów... Ale tam gdzie są przyklejone elementy wanna była ok , pewnie chodzi ci o te mocowania na koła gąsienicowe , one już były. Tam gdzie na lufie widać jeszcze taki pasek , nic się już z tym nie da zrobić szlifuje ale nic , może nałożyć szpachli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Tal wiem wannę jeszcze będę szlifował. Do szlifowania używam papierku wodnego 800 a na koniec 1200. Lufa sklejana z 2 elementów. Chodziło mi w dużej mierze o to że o wiele łatwiej było ją wyszlifować przed przyklejeniem do niej jakichkolwiek elementów... Ale tam gdzie są przyklejone elementy wanna była ok , pewnie chodzi ci o te mocowania na koła gąsienicowe , one już były. Tam gdzie na lufie widać jeszcze taki pasek , nic się już z tym nie da zrobić szlifuje ale nic , może nałożyć szpachli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Tu już skończone działo , nałożyłem szpachlę Mr.Bobby ( czy wy też macie szpachlówkę taką , że jak wyciskacie ją z tubki to w kilka sek. przestaje być plastyczna? ) Nić więcej się z tym działem nie da zrobić , zabieram się , teraz za dokończenie wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Pytanie , czy mogę dać w zaznaczone miejsca szpachlówkę ale samochodową novol? Ponieważ nie chce marnować szpachli modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 wklej w to miejsce jeszcze kawałki plastiku i zaszpachluj to szpachlą modelarską nowol strasznie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Ok tak zrobiłem , a co sądzicie o dziale , zniknie ten pasek jak przyjdzie podkład?? Jak przejeżdżam palcem to nic nie czuć żadnych wypukłości wgłębień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Wiesz co a mogę dać na podkład farbę akrylową Model Master kolor szary jako podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Ok , z takiego powodu , że jestem chory , nadrobiłem pracę przy modelu. Tu zdjęcie po nałożeniu szpachli A tu już po pracach szlifierskich , myślę , że jak na 1 takiego tupu pracę jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Bardzo dobrze spróbuj lekko zagruntować tą lufę to będziesz wiedział czy widać czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Ok ja maluje pedzlem , nie posiaadam areo i tu moje pytanie, czy farbe Model Master akrylowa szara moze , byc uzyta jako podklad?? A i rozcienczac czy nie , a jak tak to moze byc wodka?? Sorki pisane tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Nie nie malowanie bedzie pedzlem , nie mam na razie kasy na areo i wgl. Malowalem juz tygrysa i nie wyszedl najgorzej. Wlasnie jako podkladu uzylew wtedy tej farby. A moze nada sie podklad z novol taki w sprayu jak robi sie np z samochodami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 No , można zrobić tak , że nałożyć szarą i ją zmatowić , żeby lepiej chwycił kolor właściwy. Krocionorzec to co dać zwykła szarą , a potem na to właściwy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 To jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 A podklad jaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 A co do farb to jakie polecacie do malowania pędzlem? Zastanawiam się nad Pactra , lub Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Ok łapcie zdjęcia pomalowanej lufy "podkładem" farba akrylowa szara firmy Model Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Jak dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Ok a teraz sprawa koloru. Jako bazowy bedzie olive drab. I teraz tak kolory blyszczace czy matowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi