Skocz do zawartości

Grumman F6F-3 (Eduard 1/72)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Niestety znowu dopadła mnie przerwa modelarska, ale w końcu obrobiłem się ze wszystkim na tyle, że mogłem znowu siąść do warsztatu i zacząć kończyć to, co zostało dawno zaczęte. Na pierwszy ogień poszedł nietypowy w moim przypadku model, bo jak wiecie głównie pokazuję polskie tematy Od czasu do czasu lubię jednak skleić coś z tematyki US Navy i stąd właśnie do Helldivera doleciał Hellcat

Model powstał z wyprasek Edurada (weekend edition) całkowicie prosto z pudła. Był to dla mnie świetny poligon doświadczalny dla różnych technik malarskich, o których czytałem do tej pory tylko na forach i w prasie, natomiast jeszcze ich nie próbowałem. Hellcat był do tych celów idealnym zestawem. Ponadto starałem się popracować także nad jakością zdjęć.

P1220089%2Bcopy.jpg

P1220090%2Bcopy.jpg

P1220092%2Bcopy.jpg

P1220093%2Bcopy.jpg

P1220097%2Bcopy.jpg

P1220098%2Bcopy.jpg

P1220100%2Bcopy.jpg

P1220102%2Bcopy.jpg

P1220103%2Bcopy.jpg

P1220104%2Bcopy.jpg

P1220106%2Bcopy.jpg

P1220110%2Bcopy.jpg

P1220112%2Bcopy.jpg

P1220116%2Bcopy.jpg

P1220119%2Bcopy.jpg

P1220121%2Bcopy.jpg

P1220124%2Bcopy.jpg

Pozdrowienia

Ipkinss

• 2 weeks later...
Napisano

Bardzo fajny, a jak składalność tego zestawu?

_________________________________________________________________________________________

Na warsztacie:

Lancaster MkI - Revell + lufy - Aires + kalka Techmod 1/72

Napisano

Hej!

Malowałem farbami Gunze Hobby Color serii C.

Kolego mig składalność jest na bardzo przyzwoitym poziomie, nie zanotowałem żadnych znaczących problemów. Bardzo fajnie pasuje oszklenie kabiny i jest zestawowo bardzo przejrzyste.

Pozdrowienia

Ipkinss