karambolis8 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Witam. Będę próbował tej techniki jednak mam pewne obawy. Co w przypadku, gdy odrapania biegną na granicy kolorów. Czy ściągając patafix/taśmę/maskol nie zerwę farby położonej na lakier do włosów? Zauważyłem czytając wątki, że sporo osób opisuje spuszczanie lakieru z puszki i inne dziwne kombinacje. Czy lakiery do włosów w buteleczkach jak perfumy nie nadadzą się? Je można przecież wygodnie przelać. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Takie zabiegi na łączeniu kolorów to ryzykowna sprawa i musisz robić to z wyczuciem. Ja bym zamaskował okolice tych odrapań taśmą i psikną jednak z aerozolu. lakier w buteleczce po perfumie może dać za dużą dawkę i się zrobi plama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Takie zabiegi na łączeniu kolorów to ryzykowna sprawa i musisz robić to z wyczuciem. Ja bym zamaskował okolice tych odrapań taśmą i psikną jednak z aerozolu. lakier w buteleczce po perfumie może dać za dużą dawkę i się zrobi plama. Wlewasz w aerograf lakier lub jeszcze lepiej łornefekt od Ak czy adekwatny od Miga , malujesz , czekasz aż przeschnie , nakładasz swoje kolory bazowe ( jak jest kamuflaż i jeżeli jest konieczność maskowania to maskujesz plasteliną jak nie da rady z ręki , jeżeli ostre kanciaste kształty to taśmą ) , czekasz aż przeschnie , ściągasz maskowanie jeżeli było i moczysz wodą i drapiesz . Nie jest to mistrzostwo świata , ale robiłem to drugi raz dopiero i nie występują żadne komplikacje , plamy , odpadanie czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 lakier w buteleczce po perfumie może dać za dużą dawkę i się zrobi plama. "buteleczką" zainteresowałem się raczej z tego powodu, że łatwiej przelać do aero. Ani z puszki ani z perfuma nie psikał raczej bym na model, bo nie da to takiej kontroli jak aero. Zaciekawiło mnie czy skład takiego lakeru nie jest inny i też się nada to uzyskania efektów. Tak czy siak, dzięki za porady. Postaram się w takim razie zamaskować zwykłym papierem bez przyklejania niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi