tomeka6 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Witam wszystkich, troche zrobila sie posucha w temacie ciezarowek, wiec postanowilem wstawic kilka fotek modelu, nad ktorym obecnie pracuje. Jest to kolejne FH 4 z kabina od Emeka, reszta tradycyjnie - od podstaw. Model bedzie w konfiguracji 6x2 z osia wleczona, blizniacza. Do tego jeszcze dojdzie przyczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 No i znowu będzie się działo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Mój mentor wrócił. Rama, dziurki, dziureczki- już miażdżą, a to dopiero pierwszy post . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Przód będzie zmieniony jak w poprzednim projekcie czy zostawisz w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Kolejny ciekawy projekt z twojej stajni A te kabinki gdzie kupujesz ? Nie myślałeś o jakimś hakowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Pięknie Bym sklejał swoją Scania, ale mam egzaminy :/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 ...Bym sklejał swoją Scania, ale mam egzaminy :/ ... Kiedys się mówiło "paluszek i główka to ucznia wymówka". W nowszej wersji to brzmi "paluszek, egzaminy i główka to irizara wymówka". A model pięknie się zapowiada. Będę obserwował uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Falarek, grill bedzie zmieniony na inny, ale jeszcze nie mam jasnego projektu jak bedzie ostatecznie wygladal . Oltrans, samych kabin raczej nie kupisz, bynajmniej nie w sklepie. Ja swoje emeki zamawiam z www.nor-truck-shop.de. Dzieki za komentarze i zainteresowanie tematem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 No i znowu kolejny zawalisty projekt! Powodzenia i czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Podlubalem troche przy ramie do przyczepy. Na razie to bardzo wczesne stadium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1234 Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 z kąd masz nity albo śruby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Damian, nitow jeszcze nie dawalem, ale mozesz takie dostac z KFS - taka kratka mniej wiecej 10cm x 10cm fototrawiona - http://kitformservices.com/photoetch/nutsbolts.jpg. Ale jak dla mnie to jakosc tego produktu to tak 7 na 10. Tak w ogole zrobilem kolejna rame, taka mala zapowedz kolejnego tematu. Na zdjeciu po lewej 6x2, obok po prawej 8x4/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Ja się już pogubiłem to ma być ciągnik czy tandem bo w pierwszym poście mówiłeś że dojdzie przyczepa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Panie Tomku, ale pan podgrzewa atomosfere zapowiadając kolejny model w mojej ulubionej konfiguracji . Czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Juz spiesze z odpowiedzia - Oltrans - tak jak w tytule tematu, model to Volvo FH 6x2, solowka plus przyczepa, ta druga rama, tak jak napisalem w moim poscie powyzej, to zapowiedz kolejnego tematu, ktorym bedzie Volvo FH 4 8x4/2 tridem, takze z przyczepa . Tak dalem zdjecie obydwu ram dla porownania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Z racji Swiat mialem troche wiecej czasu na dlubanie przy modelach. Ostatnio w wozku dorobilem fragment dyszla, no i reszta jeszcze na koniec otrzyma okablowanie, zdjecia wkrotce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Cuda Panie Tomku! Cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Maly aktual, pododawalem kilka detali takich jak glowki srub, itp. Jak tylko skoncze zabawe z rama, to reszta pojdzie szybciej, bo generalnie przy ramie jest najwiecej roboty. Na dzien dzisiejszy tak to wyglada: Przyklad kola, ktore zamierzam uzyc do przyczepy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Kapitalnie to wygląda !!! ...z resztą na pewno nie będzie inaczej, ale będę się przyglądał. Czegoś się z pewnością douczę Jak patrze na swoją ramę od F12 to , Powodzenia ! Dobrze widzę, felga z kfs- u, a oponę masz zrobioną 1 z 2 z italerki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Szacunek mistrzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Wszystko pięknie i ładnie, ale czemu tak mało zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2015 Dzieki za komentarze, malo zdjec bo jeszcze nie bardzo jest co pokazac, ciagle ta sama, gola rama . Grajek - felgi aluminiowe kiedys mozna bylo kupic w KFS, ale teraz tylko bezposrednio od producenta: http://www.mca-model-accessories.co.uk/kit_form_services.html , co mi bardziej odpowiada bo sa o 4 funty tansze na komplecie, niz jak sie kupowalo przez KFS. Poza tym ta felga, ktora widzisz na zdjeciu jest robiona na zamowienie i reprezentuje rozmiar 455 x 45 R 22,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 Niewielka przymiarka z kabina, podczas gdy rama otrzymuje okablowanie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Robione z wypraski czy profil 2mm? Jest kozaczek <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi