slawekmalysek Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Witam Mam przyjemność zaprezentować najpiekniejszy czołg schyłku IIWŚ. Czołg od którego wszystko się zaczęło i którego sylwetka miała wpływ na czołgi budowane do dzisiaj. Zbudowałem wczesną wersję, zgodność z oryginałem oceniam na 85-90%, dodam że tak właściwie wszystkie IS-y prezentowane na znanych portalach są tylko w części poprawne i zostały zbudowane z błędami producenta które udało mi się jak sądzę w miarę poprawić Tytułowy pojazd jest bardzo słabo obfotografowany(3 fotki oraz krótki film z parady w Berlinie) co znacznie utrudniało warsztat i nie będę ukrywał że znaczną część czasu pochłonęła analiza jakże skąpej dokumentacji dobra koniec przynudzania fotki pozdr Sławek Cytuj
Piotr_P Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 no proszę...a jeden z dwóch stoi w Warszawie....trochę zdjęć też mam tego egzemplarza....szkoda ,że wcześniej nie wiedziałem ,że moglyby się sprzydać.... jakie malowanie? polskie jedno z trzech czy oryginał? bo w tytule tylko IS-3.....troszkę nie rozumiem opisu o skąpej dokumentacji i zdjęciach... jest wydanie monografii Militarii chyba o IS-3 zdjęć też jest sporo.....chyba ,że ma to być jakiś konkretny egzemplarz czego nie wywnioskowałem.... Cytuj
slawekmalysek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Napisano 4 Listopada 2014 no proszę...a jeden z dwóch stoi w Warszawie....trochę zdjęć też mam tego egzemplarza....szkoda ,że wcześniej nie wiedziałem ,że moglyby się sprzydać.... jakie malowanie? polskie jedno z trzech czy oryginał? bo w tytule tylko IS-3.....troszkę nie rozumiem opisu o skąpej dokumentacji i zdjęciach... jest wydanie monografii Militarii chyba o IS-3 zdjęć też jest sporo.....chyba ,że ma to być jakiś konkretny egzemplarz czego nie wywnioskowałem.... i tutaj się mylisz wczesna produkcja jak pisałem a to co stoi w muzeum to już całkiem inna para kaloszy Cytuj
Arni44 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 :hej ,dawaj dalej Saławek maluj bydlaka . jak tam nóżka wyprostowała się ? pozdrawiam arni44 Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 no proszę...a jeden z dwóch stoi w Warszawie....trochę zdjęć też mam tego egzemplarza....szkoda ,że wcześniej nie wiedziałem ,że moglyby się sprzydać.... jakie malowanie? polskie jedno z trzech czy oryginał? bo w tytule tylko IS-3.....troszkę nie rozumiem opisu o skąpej dokumentacji i zdjęciach... jest wydanie monografii Militarii chyba o IS-3 zdjęć też jest sporo.....chyba ,że ma to być jakiś konkretny egzemplarz czego nie wywnioskowałem.... i tutaj się mylisz wczesna produkcja jak pisałem a to co stoi w muzeum to już całkiem inna para kaloszy no chyba ,że tak : ) Cytuj
slawekmalysek Napisano 5 Listopada 2014 Autor Napisano 5 Listopada 2014 :hej ,dawaj dalej Saławek maluj bydlaka .jak tam nóżka wyprostowała się ? pozdrawiam arni44 Arku nóżka się zgina max.75 stopni postaram się go szybko zmalować ale muszę dopieścić JT pozdr Sławek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi