sfjontkofski Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Polubiłem bardzo Spity i rozglądam się za kolejnym, trzecim. Problemem jest skala, bo maluję pędzlami, a pędzle w większej niż 1/72 uważam za zbyt wymagające. ;) Dlatego mam pytanie do specjalistów od Plujków - są li jakieś zestawy w tej skali godne polecenia, czy wszystko to klasa Airfixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 pytanie do specjalistów od Plujków - Złośnic profanie. Tamiya 1/72 proponuje Mk.I i V nadal chyba najlepsze modele tych wersji. Najlepsze Mk.IX robi moim zdaniem AZModel, a Sword całą kolekcję wersji morskich, rozpoznawczych i mniej popularnych myśliwskich lądowych, które są równie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedzi! Sklejałem tego MkV Revella o którym piszesz - jako model był bardzo fajny, ale nie wiem jak z realizmem, zwłaszcza, że jego cena jest bardziej niż przystępna. Z AZmodel mam złe doświadczenia - sklejałem Warhawka z tej firmy i odbiłem się od niego; plastik jak obudowa pralki i spasowanie z innej planety okazały się dla mnie po prostu za trudne (mam raptem 10 modeli na koncie), więc odpuściłem. Więc chyba skuszę się na Tamiyę, chociaż szkoda, bo chciałem IX. A Mk IX Airfixa ktoś kleił? ( http://www.mojehobby.pl/products/Supermarine-Spitfire-Mk.IX-C.html ) Złośnic profanie. I już się czegoś nauczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Z AZmodel mam złe doświadczenia - sklejałem Warhawka z tej firmy i odbiłem się od niego; plastik jak obudowa pralki i spasowanie z innej planety okazały się dla mnie po prostu za trudne (mam raptem 10 modeli na koncie), więc odpuściłem. Więc chyba skuszę się na Tamiyę, chociaż szkoda, bo chciałem IX. Bierz AZModel. Dasz radę. Akurat ten model jest w nowej technologii, dużo lepszej niż ich starsze short run. Jak pokazał RAV sklejalny. W zestawie dostajesz części do nowszych i starszych odmian. Airfix Mk.IX jest beznadziejny merytorycznie. Żal, że niby model z ojczyzny Spitfire, a taki trochę niedorozwinięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Ja mam spitfire Mk. I od Tamiya (kolega wspominał o nim wyżej). W sklepie był jeszcze poza nim, model mk.V . Jak wiadomo po firmie- bardzo solidne modele. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi