Skocz do zawartości

Blohm&Voss BV 222 'WIKING" 1/72

abir24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mały warsztacik relaksacyjny Modelu ani zawartości pudelka nie będę przedstawiał to można znaleźć w necie. Model - wypraski bez większego zarzutu no może troszkę skrzydła są wygięte.

o7v3MT.th.jpg z9ujp8.th.jpg

Puki co to troszkę szpachlowania w kadłubie/wypychacze/ ale tylko to co będzie widoczne i pierwsze wycinanki i malowanki.Pod nóż poszło działko MG 151 i w kolejce karabin masz.MG 131

aOk0t8.th.jpg cS97xG.th.jpg lRhVNJ.th.jpg H7qqXt.th.jpg AYUgjp.th.jpg

Pierwsze kolory kabiny,ładowni itp.qk0uFn.th.jpg

Musze zmienić aparat, fotki z telefonu Mile widziane wszelkie uwagi

Model zacny i kolosalny (gabarytowo). U mnie niestety zalega już sporo czasu w szafie bo nie dorobiłem się jeszcze aerografu z osprzętem a malowanie go pędzelkami to jak napełniać worki z piaskiem łyżką do herbaty

Mam pytanie - lufki sam robiłeś czy to z jakiegoś dodatku?

Pytam bo z tego co się orientuje to mimo że model dość stary to nie wyszły do niego żadne blaszki.

Gabarytowo jest sporawy i ładnie spasowany. Z dodatków, lufki Master końcówki luf MG131 QIdrqP.th.jpg i Master lufy działka MG151/20 maCdEu.th.jpg

Pozostałe dodatki Eduard 72417 przewody silnika i Ed 72416 anteny, wózek z CMK.Ja tez nic nie znalazłem więcej do tej maszyny.

Edytowane przez Gość

Gabarytowo jest sporawy i ładnie spasowany. Z dodatków, lufki Master końcówki luf MG131 QIdrqP.th.jpg i Master lufy działka MG151/20 maCdEu.th.jpg

Pozostałe dodatki Eduard 72417 przewody silnika i Ed 72416 anteny, wozek z CMK. Ja tez nic nie znalazłem więcej do tej maszyny.

...Eduard 72417 przewody silnika

To robisz z otwartą komorą silnika jak na instrukcji?

A tych antenach to nie wiedziałem - muszę się rozejrzeć - najwyżej będą leżały i czekały

PS: Jakbyś bawił się z dopieszczaniem kabiny i reszty bebechów to mam sporo fotek w tym temacie więc jakby co pisz na PW

• 1 month later...

Witam po małej przerwie, koniec świętowania Skrzydła udało się zlepić,teraz "tylko" troszkę szpachli. Na stół poszły silniki pierwszy kolor położony/50%/ teraz blaszki,sido... mały brudek i już.

ZwudKg.th.jpg rMIHqp.th.jpg vF8dQl.th.jpg

Troszkę to idzie powoli ale w tym samym czasie powstaje FW 200C CONDOR wszystko szykowane pod ten sam kolor, mniej mycia aerka