Skocz do zawartości

Tamiya Castrol Celica 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem zdania, że jak już się coś zbuduje to trzeba to pokazać

Dużo rozpisywać się nie będę zdjęcia mówią same za siebie

Pozdrawiam

IMG_0011.jpg

IMG_0012.jpg

IMG_0013.jpg

IMG_0014.jpg

IMG_0015.jpg

IMG_0017.jpg

IMG_0019.jpg

IMG_0021.jpg

IMG_0023.jpg

IMG_0024.jpg

IMG_0027.jpg

IMG_0029.jpg

IMG_0025.jpg

Napisano

Model ogólnie wyszedł fajnie, podstawka też mi się podoba, jednak zbudowałeś miniaturę auta startującego w Rajdzie Monte Carlo, który rozgrywany jest na asfalcie a nie szutrze. Fakt, że zazwyczaj drogi są pokryte wtedy śniegiem, lodem i pewną ilością błota, ale aktualne brudzenie bardziej pasuje mi do jakiegoś błotnistego rajdu szutrowego.

Duży plus za odwagę, ja bym nie potrafił aż tak "wybrudzić" modelu

Napisano

Jak dla mnie idealnie sklejony, kalki też położyły się wzorowo.

Co do wypowiedzi poprzednika coś w tym jest, jest mega umorusany, brąz ze zderzaka kojarzy mi się dwuznacznie.. ale ogólny efekt bardzo pozytywny

Napisano

Widać że ostra jazda była

Napisano

Przyznam się, że moim błędem było umiejscowienie tak brudnego modelu w rajdzie Monte Carlo, ale niestety niewiedza kosztuje

Było to moje pierwsze brudzenie więc miejscami pewnie przesadziłem jednak model ładnie prezentuje się na półce.

Dzięki za komentarze!

Napisano

Piękny model, pięknie pobrudzony, pięknie.....

Bardzo bliski mojemu sercu, bo jeżdżę tym na co dzień (oczywiście "cywilną" wersją)

i tylko dlatego, mam dwie malutkie, ale naprawdę maluteńkie uwagi:

1. z tyłu auto bardziej brudzi się na zderzaku i tylnym pasie, a dużo mniej na szybie (przepływ powietrza jest taki, że powyżej 50 km/h w czasie deszczu tylna szyba jest sucha )

2. na przedniej szybie ślady wycieraczek wyglądają, jakby Celica miała tylko jedną wycieraczkę

Ale to naprawdę niuanse, które wychwyci tylko użytkownik takiego auta

PIĘKNA !!!